Ξεκινάει το ανοιξιάτικο εκπτωτικό δεκαήμερο – Ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή!



Από τον Πρωινό Λόγο:

Ανοιχτά θα παραμείνουν αυτή την Κυριακή 4 Μαΐου τα καταστήματα σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα, στα πλαίσια του νομοθετικού πλαισίου που είχε ψηφιστεί πέρυσι και έδινε στα εμπορικά καταστήματα των περιοχών να παραμένουν ανοιχτά μέχρι και επτά Κυριακές το χρόνο. Έτσι, σύμφωνα με τις αποφάσεις των Εμπορικών Συλλόγων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας προαιρετικά τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά αυτή την Κυριακή, ενώ σε ισχύ τίθεται το ανοιξιάτικο Εμπορικό δεκαήμερο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Δημήτρη Αθανασιάδη, ο νόμος δίνει τη δυνατότητα σε όποιους καταστηματάρχες θέλουν να ανοίξουν την Κυριακή και όποιος ο ίδιος εκτιμάει, πάνω από το 50% των καταστηματαρχών στην Κοζάνη θα ανοίξουν τα καταστήματά τους. Με το νόμο 4177/2013 θεσπίστηκαν δύο ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους με καλύτερες τιμές κατά τη διάρκεια της σεζόν (όχι μόνο στο τέλος εποχής) και να τονωθεί η αγοραστική κίνηση. Κατά το εκπτωτικό δεκαήμερο ισχύει ότι και σε περίοδο εκπτώσεων για τον καταναλωτή. Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων εκτός από την παλιά και τη νέα τιμή των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή του ποσοστού έκπτωσης.

Παράλληλα, τίθεται θερινό πρόγραμμα λειτουργίας καταστημάτων στην Κοζάνη, σύμφωνα με το οποίο τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά το πρωί από τις 8.30 μέχρι τις 14.30 και το απόγευμα από τις 17.30 μέχρι 21.00 εκτός Δευτέρας και Τετάρτης. Σύμφωνα με την περασμένη εμπειρία, ωστόσο, του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές, έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να μετατοπίζεται ο τζίρος (στα μεγάλα κυρίως καταστήματα) από μια εργάσιμη εβδομάδα στην Κυριακή.

Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης: Ξεκινάει το ανοιξιάτικο εκπτωτικό δεκαήμερο

“Σε ισχύ το θερινό πρόγραμμα λειτουργίας καταστημάτων στην Κοζάνη.  Υπενθυμίζουμε ότι την Παρασκευή ξεκινάει το ανοιξιάτικο εκπτωτικό δεκαήμερο. Την Κυριακή 04-05-2014 τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά -προορατικά- από τις 11:00 έως τις 16:00”.

 
Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας – Εορδαίας: Προορατικά ανοιχτά την Κυριακή

“Είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε σε επιπλέον άνοιγμα των καταστημάτων κάποιες Κυριακές του χρόνου αφού οι υπόλοιποι εμπορικοί σύλλογοι της Περιφέρειας δεν τήρησαν την συμφωνία που είχαμε κάνει τον Νοέμβρη για άνοιγμα μόνο 4 Κυριακών τον χρόνο.

Γι αυτό και αποφασίσαμε την Κυριακή 4 Μαΐου τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά στην Πόλη από τις 11 το πρωί ως τις 16:00 το απόγευμα αφού είναι η πρώτη Κυριακή του δεκαήμερου ενδιάμεσων εκπτώσεων του Μαΐου που επέβαλε το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Σαν Δ.Σ. είμαστε ενάντια στο άνοιγμα των Κυριακών, αλλά δεν μπορεί η αγορά της Πτολεμαΐδας να είναι η μόνη που θα είναι κλειστή από όλη την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, αλλά και από τις γειτονικές μεγάλες Πόλεις”.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.