ΠΑΜΕ Εορδαίας: Να μην ανοίξει κανένα κατάστημα την Κυριακή 13 Απριλίου



Το πρώτο βήμα έγινε με την κατάργηση της Κυριακής αργίας για 7 Κυριακές το χρόνο, που έφερε και τις “λευκές νύχτες” στις οποίες οι εμποροϋπάλληλοι υποχρεώθηκαν να δουλέψουν μέχρι τις 11 το βράδυ. Με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση πέρα από τη δρομολόγηση νέων ανατροπών στα εργασιακά δικαιώματα, δίνει το δικαίωμα σε 3 τουριστικές περιοχές να είναι “πιλοτικά” ανοιχτά τα καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου και μάλιστα χώρις την απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη.

Η Γραμματεία Εορδαίας του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής να δώσουν ενιαία και συντονισμένα, μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες, τους άνεργους ηχηρή απάντηση ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής αργίας με τη συμμετοχή τους στην απεργία που προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας και συμμετέχει το Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας.

Να μην ανοίξει κανένα κατάστημα την Κυριακή 13 Απριλίου.

Μόνοι ωφελημένοι θα είναι οι πολυεθνικές και οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων προκειμένου να συγκεντρώσουν στα χέρια τους το εμπόριο, εξοστρακίζοντας από την αγορά, τους αυτοαπασχολούμενους και εντείνοντας την εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Καλούμε τους εργαζόμενους στον κλάδο συνολικά να συσπειρωθούν στα συνδικάτα τους για να δυναμώσει η οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς με Επιτροπές Αγώνα, Σωματειακές Επιτροπές να συγκεντρώσουμε δυνάμεις για να διεκδικήσουμε να μην καταργηθεί η κυριακάτικη αργία. Εθνικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που δεν θα ξεπερνά τις 48 ώρες την εβδομάδα με 3 απογεύματα κλειστά τα μαγαζιά και με σταθερό ωράριο. Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο 8ωρο – 5ήμερο – 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο. Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων. Θεώρηση βιβλιαρίου υγείας για κάθε άνεργο και άνεργη εμποροϋπάλληλο, για κάθε αυτοαπασχολούμενο ανεξάρτητα από χρέη. Απόσυρση όλων των φορολογικών μέτρων και των χαρατσιών, αφορολόγητο όριο στο επίπεδο των βασικών αναγκών διαβίωσης της λαϊκής οικογένειας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.