Χρέη – μαμούθ στη ΔΕΗ από δημοτικές επιχειρήσεις – Στις πρώτες θέσεις ΔΕΥΑΠ και ΔΕΥΑΚ!



Περισσότερα από 45 εκατομμύρια ευρώ οφείλουν  στην ΔΕΗ περίπου 90 δημοτικές επιχειρήσεις  ύδρευσης και αποχέτευσης σε ολόκληρη την Ελλάδα για λογαριασμούς που έχουν λήξει από το 2011 και μάλιστα τουλάχιστον  12 από αυτές χρωστούν πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ. Μέσα στη λίστα “φιγουράρουν” στις πρώτες θέσεις δύο τοπικές δημοτικές επιχειρήσεις και πιο συγκεκριμένα η ΔΕΥΑ Πτολεμαΐδας με χρέος  4,7 εκατομμύρια ευρώ και η ΔΕΥΑ Κοζάνης με οφειλές στα 3,7 εκατ. Ευρώ!

Ο “Πρωινός Λόγος” επικοινώνησε για το θέμα με την πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Νούλα Τουμπουλίδου, η οποία και ξεκαθάρισε για ποιο λόγο συσσωρεύτηκαν τα χρέη προς τη ΔΕΗ, λέγοντας πως είναι χρόνια υπόθεση και αφορά παλαιότερη απόφαση της ΔΕΥΑΚ να μην πληρώνει την επιχείρηση μέχρι η ΔΕΗ να πληρώσει για ζημιές τις οποίες προκάλεσε. Χαρακτηριστικά επεσήμανε πως: “Η υπόθεση αυτή αφορά την αντίδραση της ΔΕΥΑΚ και την απαίτησή της στη ΔΕΗ, όταν προκάλεσε τη μεγάλη ζημιά στον υδροφόρο και οδήγησε ουσιαστικά την πόλη και όλο το Δήμο της Κοζάνης να παίρνουν νερό από τον Βαθύλακκο. Για αυτό το λόγο είμαστε σε δικαστική διαμάχη όλα αυτά τα χρόνια με τη ΔΕΗ γιατί θεωρούμε ότι είναι πολλαπλάσια αυτά τα οποία οφείλει η ΔΕΗ στους πολίτες. Η ΔΕΥΑΚ κίνησε δικαστικά τη διεκδίκηση αυτή και αρνήθηκε να πληρώσει τις οφειλές της προς τη ΔΕΗ γιατί η ΔΕΗ είχε προκαλέσει πολύ μεγαλύτερες ζημιές στην πόλη και την επιχείρηση, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί η τελευταία να φέρει το νερό από τον Βαθύλακκο”. Όπως σημείωσε η πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, πρόκειται για απόφαση ετών πριν, επί δημαρχίας Πάρι Κουκουλόπουλου. “Δεν μπορεί η ΔΕΗ μόνο να προκαλεί ζημιές και να ζητάει να την πληρώσουμε. Θα πρέπει και αυτό να ανταποδώσει σε εμάς και να πληρώσει τις ζημιές τις οποίες προκάλεσε. Μέσα από αυτή την ιστορία, η επιχείρηση χρεώθηκε πολλά περισσότερα γι αυτό και είχε παρθεί αυτή η απόφαση”, προσέθεσε η πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, διευκρινίζοντας πως η χρόνια αυτή διεκδίκηση συνεχίζεται από τότε. Να διευκρινιστεί, τέλος, πως η ΔΕΥΑΚ δεν πλήρωνε ρεύμα προς τη ΔΕΗ για εκείνο το κρίσιμο διάστημα και έκτοτε πληρώνει κανονικά τις υποχρεώσεις της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα (parapolitika.gr) στην κορυφή της λίστας βρίσκονται οι εξής:

ΔΕΥΑ Πτολεμαΐδας   4,7 εκατομμύρια ευρώ

ΔΕΥΑ Κοζάνης            3,7 εκατ. Ευρώ

ΔΕΥΑ Κατερίνης          3,6 εκατ. Ευρώ

Σύνδεσμος Ύδρευσης   Ζακύνθου  3,5 εκατ. Ευρώ

ΔΕΥΑ Ηρακλείου        3,4 εκατ. Ευρώ

ΔΕΥΑ Κέρκυρας          3,2 εκατ. Ευρώ

ΔΕΥΑ Ιωαννίνων       2,5 εκατ. Ευρώ

ΔΕΥΑ Άργους              2,3 εκατ. Ευρώ

ΔΕΥΑ Μεσολογγίου     1,8 εκατ. Ευρώ

Συνδ. Υδρ. Κοιν. Λεκαν. Ιωαννίνων  1,3 εκατ. Ευρώ

ΔΕΥΑ Καβάλας          1,3 εκατ. Ευρώ

Πρωινός Λόγος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.