Διήμερο σεμινάριο κιθάρας με τον διακεκριμένο κιθαρίστα Κ. Κοτσιώλη



Μία εξαιρετική ευκαιρία δίνει στους μαθητές κιθάρας της πόλης μας, το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης, να παρακολουθήσουν το διήμερο σεμινάριο το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Μαρτίου, με τον Κώστα Κοτσιώλη, διακεκριμένο και παγκοσμίου φήμης, κιθαρίστα.

Η υλοποίηση του σεμιναρίου είναι μεγάλη επιτυχία καθώς ο Κώστας Κοτσιώλης, θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους κιθαρίστες, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής, λήγει στις 19 Μαρτίου. Πληρ. στη γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου 2461034932 (3.00 – 9.00μ.μ.)

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ  Κ. Κοτσιώλη

Διαπρεπής σύγχρονος κιθαρίστας και δάσκαλος της κιθάρας. Άρχισε μαθήματα κιθάρας σε ηλικία 6 ετών με τον Χαρ. Εκμε(κ)τζόγλου στο Ελληνικό Ωδείο. To 1972 πήρε (15ετής!) δίπλωμα με `Aριστα παμψηφεί και χρηματικό έπαθλο. Το διάστημα 1970-1973 πήρε μέρος σε 10 διεθνείς Διαγωνισμούς κιθάρας, φοίτησε σε 6 διεθνή Σεμινάρια (κοντά στους Αντρές Σεγκόβια, Λήο Μπρόουερ, Αλίριο Ντίας και Χοσέ Τόμας), ενώ έχει συνολικά βραβευτεί με 15 διεθνή βραβεία και διπλώματα. Παράλληλα, σπούδασε και Οικονομικές Επιστήμες στο Παν/μιο Αθηνών. Το 1972, σε ηλικία 15 ετών, ερμήνευσε σε συναυλία της ΚΟΑ το “Κοντσέρτο Αρανχουέθ” του Ροντρίγκο. Έχει συμπράξει επίσης με την ΚΟΘ και τη Συμφωνική της ΕΡΤ. Έδωσε ρεσιτάλ σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδος, έχει παρουσιαστεί στα Ελληνικά Φεστιβάλ και έχει ηχογραφήσει για το Ραδιόφωνο και την Τηλεόραση. Έχει ερμηνεύσει σε Α’ εκτέλεση πολλά έργα Ελλήνων συνθετών, πολλοί από τους οποίους (μαζί με ξένους ομότεχνούς τους) του έχουν αφιερώσει έργα τους (όπως ο Κων/νος Κυδωνιάτης, το εξαιρετικό Κοντσέρτο του για κιθάρα και ορχ.). Από το 1974 άρχισε τις περιοδείες του στο εξωτερικό.
Έχει παίξει σε μεγάλες αίθουσες συναυλιών (όπως: “Τσαϊκόφσκυ” Μόσχας, “Αλτ Όπερα” Φρανκφούρτης, “Κόντσερτ Χωλ” BBC, “Κοντσερτγκεμπάου Άμστερνταμ”, “Γκραν Αουντιτόριουμ” Γαλλικής Ραδιοφωνίας- Παρίσι, “Σάλα Φιλαρμονικής Λένινγκραντ”, κ.λπ.).

`Eχει συμπράξει με μεγάλες Συμφωνικές ορχήστρες, έχει εμφανιστεί σε μεγάλα Φεστιβάλ καθώς και στα περισσότερα διεθνή Φεστιβάλ Κιθάρας. Συμμετέχει ως μέλος της κριτικής Επιτροπής σε διεθνείς Διαγωνισμούς κιθάρας. Από το 1976 είναι υπεύθυνος της Σχολής κιθάρας του Ωδείου, έχοντας στην τάξη του ως μεταπτυχιακούς σπουδαστές και απόφοιτους ξένων Ακαδημιών Μουσικής (Κολωνίας, Σεράγεβο, Βελιγραδίου, Βουδαπέστης, κ.λπ.). Από το 1981 είναι υπεύθυνος της Σχολής κιθάρας του Νέου Ωδείου Θεσ/νίκης και από το 1989 του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, ενώ επίσης έχει γράψει 2 βιβλία για την τεχνική της κιθάρας. Από το 1978 διευθύνει το ετήσιο “Παγκόσμιο Φεστιβάλ Κλασικής Κιθάρας” στο Βόλο. Διδάσκει επίσης: στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Έστεργκομ (Ουγγαρία), σε Σεμινάρια στις Μουσικές Ακαδημίες: Βαϊμάρης, Βερολίνου,` Ορχους, Κοπεγχάγης, στα Πανεπιστήμια του Σαν Χουάν (Πουέρτο Ρίκο), της Αβάνας και του Κεμπέκ. Είναι επίσης επικεφαλής της Σχολής κλασικής κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου Πειραιά.

Το 1978 τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών με το βραβείο “Σπύρου Μοτσενίγου”.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.