Συμμετοχή Ραχήλ Μακρή στην 130η Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης στη Γενεύη



H Bουλευτής Ν. Κοζάνης κ. Ραχήλ Μακρή συμμετέχει στην 130η Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, που πραγματοποιείται στη Γενεύη από τις 17 έως τις 20 Μαρτίου 2014.
          
Λαμβάνοντας σήμερα, τον λόγο στη 2η Μόνιμη Επιτροπή για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, την Οικονομία και το Εμπόριο με θέμα: «Λαμβάνοντας υπόψη δημογραφικές τάσεις και φυσικούς περιορισμούς για μια ανάπτυξη ανθεκτική απέναντι στους κινδύνους», άδραξε την ευκαιρία να αναδείξει το μεγάλο πρόβλημα που προέκυψε μετά τον σεισμό στην Κεφαλονιά, στηλιτεύοντας την απαρχαιωμένη προσέγγιση της παλαιοκομματικής λογικής της Ελληνικής Συγκυβέρνησης. Παράλληλα, πρότεινε απτά, υλοποιήσιμα και αποτελεσματικά μέτρα για παρόμοιες καταστάσεις, που δυσχεραίνουν τη ζωή των συμπολιτών μας.
          
Στόχος της αειφόρου ανάπτυξης, στην οπτική της περιφερειακής διοίκησης και αυτοδιοίκησης και σε συνάρτηση με τις φυσικές καταστροφές και το δημογραφικό πρόβλημα, είναι η κοινωνική ευημερία και επίκεντρό της είναι ο άνθρωπος. Η Ελληνίδα Βουλευτής θέτοντας το πλαίσιο για την ει δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση των ανθρώπινων και υλικών πόρων, τόνισε πως η στρατηγική που θα αναληφθεί θα πρέπει να λάβει υπόψη όλες τις τρέχουσες συνθήκες στην Ελλάδα: την ακραία φτώχεια, την κλιματική αλλαγή, την οικονομική κρίση, την κρίση χρέους, την κοινωνική ανισότητα, το δημογραφικό πρόβλημα σε συνδυασμό με τη μετανάστευση καθώς και τα ζητήματα ασφαλείας που ανακύπτουν.
           
Επιπλέον, υποστήριξε ότι ρεαλιστικοί και ευέλικτοι στόχοι πρέπει να τεθούν, στην κατεύθυνση του περιορισμού των κινδύνων και των συνακόλουθων φυσικών καταστροφών. Οι αναπτυξιακές πολιτικές και τα σχέδια που θα υιοθετηθούν σε όλους τους τομείς, θα πρέπει να αποτελέσουν το κέντρο βάρους της αναπτυξιακής ατζέντας ενώ τα οικονομικά κίνητρα θα αποτρέψουν την φυγή των νέων στο εξωτερικό προς αναζήτηση εργασίας.
           
Η ομιλία της Βουλευτού Ν. Κοζάνης Ραχήλ Μακρή κινητοποίησε τους εκπροσώπους πολλών χωρών, οι οποίοι συντάχθηκαν στον βασικό άξονα της πολιτικής σκέψης, ότι η οικονομική κρίση  δεν πρέπει να σταθεί δικαιολογία για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη.

Με την τοποθέτηση της Ελληνίδας Βουλευτού συντάχθηκε πλειάδα κρατών, οι εκπρόσωποι των οποίων έκαναν μνεία αποσπασμάτων και θέσεων της Ραχήλ Μακρή, στις ομιλίες τους.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.