Χαιρετισμός Ραχήλ Μακρή στον χορό που διοργάνωσε ο Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας για την παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας



Με μεγάλη χαρά δέχτηκα την πρόσκληση για τον χορό σας αυτήν την τόσο συμβολική, για το γυναικείο φύλο, ημέρα. Δυστυχώς, το κοινοβουλευτικό μου πρόγραμμα καθώς και σειρά ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν κατέστησαν εφικτή την σημερινή μου παρουσία.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας δεν είναι η συμπάθεια των αντρών προς το «ασθενές» φύλο όπως πολλοί θέλουν να πιστεύουν, ούτε γιορτάζεται με δώρα και λουλούδια. Η ημέρα αυτή είναι ένας φόρος τιμής σε εκείνες που μέσα από τις ακραίες για την εποχή  διαμαρτυρίες και τους αγώνες τους, έχτισαν τα θεμέλια για τη θέση στην οποία βρίσκεται σήμερα η γυναίκα στην κοινωνία αλλά κυρίως στην εργασία.

Από το τελευταίο τέταρτο του περασμένου αιώνα, η σημερινή μέρα γιορτάζεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με αιχμή του δόρατος την ανάδειξη γυναικείων προβλημάτων και δικαιωμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την πρόσκλησή σας και να σας διαβεβαιώσω ότι ως γυναίκα και από τη θέση που κατέχω θα συνεχίσω να μάχομαι για τα δικαιώματά μας.

Η Βουλευτής Ν. Κοζάνης
Ραχήλ Μακρή

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.