Δήλωση της Ευγενίας Ουζουνίδου για την 25η Μαρτίου



Η επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι μέρα μνήμης και απόδοσης τιμής στον αγώνα του ελληνικού λαού για την ελευθερία, την αυτοδιάθεση και την ανεξαρτησία. Δείχνει τις δυνατότητες των λαών, όταν αυτοί  αποφασίζουν να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους, να συγκρουστούν με τους ισχυρούς και να γράψουν ιστορία.

Η φετινή  επέτειος συμπίπτει με τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας για την αποτροπή της κατάρρευσης του κοινωνικού κράτους, της βίαιης μείωσης των εισοδημάτων, του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου και της θυσίας των   αυτονόητων στοιχειωδών δικαιωμάτων και της δημοκρατίας στο βωμό της εξυπηρέτησης των πλούσιων και των ισχυρών.

Τώρα, περισσότερο από  ποτέ, είναι αναγκαία η ενωτική συμπόρευση όλων των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων, των αγροτών και  της νεολαίας για την ανατροπή της μνημονιακής –νεοφιλελεύθερης πολιτικής και των εκφραστών της, αλλά και για τη στήριξη μιας νέας στρατηγικής για την Ελλάδα και την Ευρώπη, με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Η Ιστορία δείχνει ότι οι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δεν δίνονται. Με αγώνες διεκδικούμε τη ζωή που μας ανήκει.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.