Ευχαριστήριο για την Παγκόσμια ημέρα δασοπονίας από το νηπιαγωγείο Αλωνακίων



Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα δασοπονίας το Νηπιαγωγείο Αλωνακίων συμμετείχε σήμερα Δευτέρα 21/3/14 σε δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των παιδιών σε θέματα περιβάλλοντος. Ειδικότερα τα παιδιά ενημερώθηκαν από τον κ. Σπύρο Μπούσιο για την ανάγκη προστασίας των δέντρων και των δασικών εκτάσεων, για τα πάμπολλα οφέλη που απορρέουν από τα δάση , καθώς και τους κινδύνους που απειλούν τα εναπομείναντα δάση. Διανεμήθηκε έντυπο υλικό στα νήπια , καθώς και δενδρύλλια και φυτά τόσο για να τα φυτέψουν στο σπίτι τους , όσο και στον αύλειο χώρο του Νηπιαγωγείου.

Την ερχόμενη εβδομάδα, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αλωνακίων και τους γονείς, θα ακολουθήσει δενδροφύτευση περιμετρικά του σχολείου.

Ευχαριστούμε θερμά τη Διεύθυνση δασών καθώς και το Δασαρχείο Κοζάνης για τη δράση και την ουσιαστική παρέμβαση  στην ευαισθητοποίηση των παιδιών για την προστασία του δάσους, γιατί η έγκαιρη και συνεχής ενημέρωση σε περιβαλλοντικά θέματα σε μικρή ηλικία ,δημιουργεί στο μέλλον ενεργούς και ευαισθητοποιημένους πολίτες.

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΛΩΝΑΚΙΩΝ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.