Κάλεσμα του ΠΑΜΕ στη σύσκεψη του Σωματείου Εργαζομένων και Εργατοτεχνιτών στην Ενέργεια



Εργαζόμενε, εργαζόμενη, άνεργε, συνταξιούχε
Αυτοαπασχολούμενε, φτωχέ αγρότη, νέα και νέε.

Η σχεδιαζόμενη πώληση Ορυχείων και ΑΗΣ είναι συνέχεια της πολιτικής της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας που στόχο έχει να εξασφαλίσει κερδοφόρα διέξοδο για τα υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια των μονοπωλίων. Έχουμε εμπειρία από το τι σημαίνει ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας. Τα αποτελέσματα της ήταν καταστροφικά και για τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ αλλά και για το σύνολο της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Μεγάλες μειώσεις μισθών, επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας με καταστρατήγηση των εργατικών δικαιωμάτων, εντατικοποίηση της εργασίας, αύξηση των ατυχημάτων, χάσιμο χιλιάδων θέσεων μόνιμης και σταθερής δουλειάς, μεγαλύτερη καταστροφή του περιβάλλοντος, μεγάλη αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας για τα εργατικά –λαϊκά νοικοκυριά κ.α.

Αυτά ήταν τα αποτελέσματα της απελευθέρωσης και όχι η βιώσιμη ανάπτυξη που σου έταζαν βουλευτές, εκλεγμένοι στην τοπική διοίκηση, εργοδοτικοί και κυβερνητικοί συνδικαλιστές που συμφώνησαν και συμφωνούν με την πολιτική της Ε.Ε που εξυπηρετεί τα μονοπώλια. Σήμερα υποκριτικά ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα και ανεβαίνουν στα κάγκελα προσπαθώντας να κρύψουν τη συμφωνία τους με την πολιτική που μας έφτασε ως εδώ.

Η παραπέρα απελευθέρωση – ιδιωτικοποίηση πέρα από τις άλλες αρνητικές συνέπειες, θα σημάνει αρνητικές εξελίξεις και για ζητήματα που αφορούν τις μετεγκαταστάσεις και αλλά την τηλεθέρμανση προδιαγράφοντας μια εφιαλτική κατάσταση για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής.

Γίνεται προσπάθεια να καλλιεργηθεί ο κοινωνικός αυτοματισμός, να στρέψουν εργαζόμενους με διαφορετικές σχέσεις εργασίας τον ένα ενάντια στο άλλο, ανέργους ενάντια σε εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες ενάντια σε εργαζόμενους στην Ενέργεια. Προσπαθούν με το «διέρρεε και βασίλευε» να αποκτήσουν υποστηρικτές στην πολιτική που αποδεδειγμένα θα οδηγήσει σε νέα δεινά για το λαό της περιοχής και της χώρας.

Απέναντι σε αυτήν την επίθεση που δεχόμαστε μόνος δρόμος για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα είναι ο κοινός αγώνας των εργαζομένων στην ενέργεια , ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης, με το σύνολο της εργατικής τάξης, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους νέους και τις νέες , τις γυναίκες των λαϊκών νοικοκυριών. Να μπει φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική , να ανοίξει ο δρόμος για να γίνει η ενέργεια κοινωνικό αγαθό, να πάψει να αποτελεί εμπόρευμα.     

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι Αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, νέοι και νέες.

Η Γραμματεία Κοζάνης του Π.Α.ΜΕ σε καλεί να πάρεις μέρος στη σύσκεψη που οργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων και Εργατοτεχνιτών στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ), με σκοπό την διαμόρφωση ενός αγωνιστικού πλαισίου δράσης και αιτημάτων που να ικανοποιεί τις ανάγκες μας.

ΚΟΖΑΝΗ

Παρασκευή 21/3/2014, στις 7:00μ.μ

Στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.