Δεντροφυτεύεις θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Κοζάνης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας



Η πρώτη ημέρα της Άνοιξης, η 21η Μαρτίου, ορίστηκε πριν από 40 χρόνια,  με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και Τροφίμων του ΟΗΕ, ως παγκόσμια ημέρα Δασοπονίας.     

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και το Τμήμα Πρασίνου και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Δήμου Κοζάνης, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα,  θα πραγματοποιήσουν δεντροφυτεύσεις την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 στη δημοτική οδό στην είσοδο του Αργίλου μαζί με τον Κυνηγετικό  Σύλλογο Κοζάνης, φυτεύοντας 300 δένδρα με συμμετοχή της ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ Κοζάνης, στις 9.30 στην Τοπική Κοινότητα Πετρανών με τον Εξωραιστικό, Φυσιολατρικό Σύλλογο Πετρανών-Πτελέας «Το Δάσος», φυτεύοντας 350 δενδρύλλια με τη συμμετοχή μαθητών του Δημοτικού Σχολείου, στις 9.00

Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν δενδροφυτεύσεις με συλλόγους και εθελοντές των παρακάτω περιοχών
στην Τοπική Κοινότητα Καρυδίτσας
στην Τοπική Κοινότητα Λευκοπηγής
στην Τοπική κοινότητα Κοίλων
στην Τοπική Κοινότητα Νέας Νικόπολης
στην Τοπική Κοινότητα Κρόκου
στην Τοπική Κοινότητα Κηπάρι
στην Τοπική Κοινότητα Δρεπάνου
στην Τοπική Κοινότητα Γαλάνι
στην Τοπική Κοινότητα Μαυροδενδρίου
στην Τοπική Κοινότητα Σιδερών

Ευχαριστούμε θερμά το Δασαρχείο Κοζάνης για την άψογη συνεργασία και για τη διάθεση όλων των δενδρυλλίων, ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί να βελτιώσουμε το περιβάλλον της περιοχής μας.
    
Σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε όλους να συμμετέχετε στις δράσεις μας γνωρίζοντας ότι το συμφέρον μας από τα δάση είναι βαθύ και η σχέση μας μαζί τους, σχέση ζωής η οποία εκβιάζεται, όταν τα ίδια υφίστανται ζημιά. Η καταστροφή των δάσων είναι υπόθεση λίγων δευτερόλεπτων, η αποκατάστασή τους, όμως, πολλών ετών. Όλοι μαζί και καθένας χωριστά είμαστε υποχρεωμένοι να βοηθήσουμε στην αποτελεσματική προστασία τους.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.