Carrefour θα ονομαστούν τελικά τα σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης»



Όπως γράψαμε από την πρώτη στιγμή, η Carrefour ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ βρίσκεται πίσω από την υποτιθέμενη αγορά των σούπερμάρκετς ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ και όχι φυσικά η παντελώς άσχετη με το αντικείμενο Karipidis Bros, που είναι μεν η ιδιοκτήτρια εταιρεία, αλλά θα δουλέψει τα μαγαζιά με το σήμα Carrefour, σύμφωνα με το capital.gr

Εμφατικό παρόν στο χορό των deals που καλά κραττεί το τελευταίο διάστημα στην αγορά του οργνωμένου λιανεμπορίου έδωσε η Μαρινόπουλος Α.Ε. με την υπογραφή συμβολαίου για την μετατροπή, υπό καθεστώς δικαιόχρησης, του δικτύου των 149 καταστημάτων της αλυσίδας «Αρβανιτίδης Α.Ε.» σε Carrefour Μαρινόπουλος και Carrefour Express.

Πρόκειται για μια στρατηγικής σημασίας κίνηση που, πέραν της σημαντικής ενίσχυσης του δικτύου καταστημάτων της Μαρινόπουλος στην ελληνική αγορά, θα επιδράσει θετικά τόσο σε επίπεδο κύκλου εργασιών, όσο και διαπραγματευστικής ισχύος του ομίλου με τους προμηθευτές του. Η υπογραφή του συμβολαίου για την Αρβανιτίδης και η μετατροπή του δικτύου της αποτελεί μέρος του στρατηγικού επενδυτικού σχεδιασμού του ομίλου Μαρινόπουλος που προβλέπει για την τριετία 2012 – 2014 τη διάθεση κεφαλαίων συνολικής αξίας 250 εκατ. ευρώ, ο κύριος όγκος των οποίων θα απορροφηθεί από την ελληνική αγορά.

Σήμερα η Μαρινόπουλος διαθέτει συνολικά 723 καταστήματα, εταιρικά και franchise, στην ελληνική επικράτεια και με 12.800 εργαζομένους αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους, ιδιώτες εργοδότες στην Ελλάδα. Η προσθήκη των 149 καταστημάτων της «Αρβανιτίδης Α.Ε.», έπειτα από το συμβόλαιο δικαιόχρησης (franchise) που υπεγράφη με την Karipidis Bros, τη νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία της Αρβανιτίδης, επιτρέπει στη Μαρινόπουλος να αυξήσει αισθητά τη θέση της στην αγορά της βόρειας Ελλάδος, όπου λειτουργεί η πλειονότητα των καταστημάτων της «Αρβανιτίδης».

Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη παρουσία καταστημάτων «Αρβανιτίδης» εντοπίζεται στο νομό Θεσσαλονίκης (50 σημεία πώλησης), στην Ημαθία (20 σημεία), σε Πέλλα – Πιερία (από 16 σημεία σε κάθε νομό) και στη Χαλκιδική (15 σημεία), όπου λειτουργούν ορισμένα από τα πιο επικερδή καταστήματα της αλυσίδας. Όπως εξηγούν γνώστες της αγοράς, πολλά από αυτά τα καταστήματα βρίσκονται σε εξαιρετικές τοποθεσίες και σε κοντινή απόσταση με αυτά της αλυσίδας Μασούτης που διαθέτει ισχυρή παρουσία στη βόρειο Ελλάδα.

Λευκός ιππότης
Το συμβόλαιο με τη Μαρινόπουλος έρχεται λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας εξαγοράς του 100% της «Αρβανιτίδης» από την «Karipidis Bros», με έδρα τη Νάουσα της Ημαθίας. Η Karipidis που δραστηριοποιείται στην παραγωγή ξύλινων παλετών και στην κατασκευή εξειδικευμένων, ξύλινων μέσων συσκευασίας, καθώς και στην παραγωγή και εμπορία βιοκαυσίμων, αποτέλεσε τον «λευκό ιππότη» για την Αρβανιτίδης, η οποία τους τελευταίους μήνες βρισκόταν σε αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή λόγω οικονομικών δυσχερειών. H αλυσία με πωλήσεις 222 εκατ.ευρώ το 2011 (τελευταία επίδημα στοιχεία), συγκαταλέγεται μεταξύ των 10 μεγαλύτερων αλυσίδων σουπερμάρκετ στη χώρα, ενώ ο ιδιοκτήτης Γιώργος Αρβανιτίδης είναι επίσης μεγαλομέτοχος και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Βέροια.

Μετά το συμβόλαιο που υπεγράφη μεταξύ της Karipidis και της Μαρινόπουλος, το σύνολο του δικτύου της Αρβανιτίδης θα λειτουργεί υπό καθεστώς δικαιόχρησης, με τα σούπερ μάρκετ της αλυσίδας να μετονομάζονται άμεσα σε Carrefour Μαρινόπουλος και Carrefour Express, ενώ η αποθήκη που λειτουργεί στη Βέροια, εφεξής θα τροφοδοτεί τα καταστήματα του δικτύου με νέα γκάμα προϊόντων, στα οποία θα περιλαμβάνονται και τα προϊόντα με σήμα «Carrefour».

Πηγή:www.capital.gr
το είδαμε στο taxalia

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.