57χρονος έχασε τη ζωή του στις ανασκαφές του Ορυχείου Φλώρινας



Την έλλειψη γιατρού στον χώρο των ανασκαφών στο Ορυχείο Αμυνταίου, έφερε στο φως η τραγική είδηση του θανάτου ενός 57χρονου την ώρα που εργαζόταν στις Αρχαιολογικές Ανασκαφές εντός του ορυχείου. Ο 57χρονος Γεώργιος Ζαρίδης κάτοικος Αετού Φλώρινας, έχασε τη ζωή του κατά την ώρα της εργασίας, ενώ υπέστη (όπως όλα δείχνουν) ανακοπή καρδιάς.

Το λυπητερό αυτό συμβάν βγάζει στην επιφάνια  ένα μεγάλο πρόβλημα, την  έλλειψη γιατρού στον χώρο των ανασκαφών, αλλά και άλλα σοβαρά θέματα που αφορούν την υγιεινή των εργαζομένων. Μάλιστα ως ένδειξη αντίδρασης στο συμβάν και συμπαράστασης στην οικογένεια του άτυχου άνδρα, το  Εργατικό Κέντρο Φλώρινας στηρίζει και καλύπτει την απόφαση των εργαζομένων για επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας αλλά και 24ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων των αρχαιολόγων στο συγκεκριμένο εργοτάξιο.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας: “Είναι υποχρέωση να υπάρχει παρουσία νοσηλευτικού προσωπικού και ιατρού εργασίας για την παροχή πρώτων βοηθειών όταν εργάζονται 1000 και πλέον εργαζόμενοι και οι συνθήκες εργασίας αλλά και οι μεταβολές θερμοκρασίας που υπάρχουν στην περιοχή, είναι σημαντικοί παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία των εργαζομένων”.

Πρωινός Λόγος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.