Απάντηση του Δήμου Κοζάνης στα ερωτήματα σχετικά με την ενοικίαση του κυλικείου του ΔΑΚ



Σχετικά με την ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης  «Κοζάνη τόπος να ζεις»  που αφορά την ενοικίαση του κυλικείου του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Κοζάνης σημειώνουμε τα εξής :

1. Για την ενοικίαση του κυλικείου του ΔΑΚ Κοζάνης εφαρμόστηκαν όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο διατάξεις και διαδικασίες που διασφαλίζουν κανόνες δημοσιότητας και διαφάνειας. Ο πλήρης φάκελος των ενεργειών της δημοπράτησής του κατατέθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας η οποία εξέδωσε απόφαση – έγκριση νομιμότητας.

2. Τα ενοίκια των καταστημάτων και το ύψος τους καθορίζονται από τους κανόνες της αγοράς, της προσφοράς και της ζήτησης.

3. Το προηγούμενο ενοίκιο είχε προσφερθεί από τον τότε πλειοδότη (Αύγουστος 2010) πριν ενσκήψει η οικονομική κρίση, που όλοι βιώνουμε, με τα δεκάδες ανοίκιαστα καταστήματα, ακόμα και ιδιοκτησίας του Δήμου, σε προνομιακές περιοχές του κέντρου της πόλης. Έτσι, εξετάζοντας τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά, το προσφερθέν ενοίκιο εκτιμήθηκες ως συμφέρον. Εξάλλου η εμπειρία από πρόσφατες διαδικασίες εκμίσθωσης κυλικείων σχολικών μονάδων δείχνει πως οι μειώσεις στα μισθώματα αυτά, είναι μειωμένες σε εντελώς ανάλογο ύψος.

4. Κάθε μας ενέργεια, έχει σαν γνώμονα το συμφέρον του Δήμου μας. Ως Ν.Π.Δ.Δ είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε απαρέγκλιτα τους νόμους της πολιτείας σε αντίθεση με άλλους φορείς που χρηματοδοτήθηκαν από το δημόσιο (π.χ. Μ.Κ.Ο).

5. Είναι θεσμική υποχρέωση των παραγόντων της αντιπολίτευσης να ασκούν έλεγχο στις πράξεις της Διοίκησης του Δήμου, την οποία αποδεχόμαστε με ικανοποίηση, όμως η δημόσια διατύπωση ερωτήσεων, που ήδη απαντήθηκαν επαρκώς, μέσα από τα έγγραφα που έλαβε η Δημοτική Κίνηση  «Κοζάνη τόπος να ζεις»  από τον Οργανισμό μας, μας υπενθυμίζουν ότι σε λίγο πλησιάζουν οι Δημοτικές εκλογές και ο  «Τόπος να ζεις»  δεν «αποτάσσεται τον σατανά» που ονομάζεται λαϊκισμός.

Από το Γραφείο Τύπου
του Οργανισμού Αθλητισμού-Πολιτισμού-Νεολαίας
Δήμου Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.