Ανοιχτή επιστολή προς το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Βοΐου & τη Δημοτική Ενότητα Σιάτιστας απέστειλε η ομάδα για τον Κωστή Πολύζο!



Πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ για την ανεξιχνίαστη υπόθεση εξαφάνισης -δολοφονίας του Κωνσταντίνου Πολύζου που συγκλονίζει την Σιάτιστα Κοζάνης και την ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Βοϊου, εδώ και μια τριετία ευαισθητοποιηθήκαμε ως κοινή γνώμη για τον άδικο χαμό του 23χρονου Κωστή, του Κωστή μας όπως τον αποκαλούμε πλέον, το χαμογελαστό πρόσωπο του οποίου εισέβαλε στα σπίτια μας και στις καρδιές μας από την δημοσιοποίηση του άδικου και βίαιου χαμού του.

Στην ομάδα μας συμπεριλαμβάνονται πολλοί κάτοικοι από την Σιάτιστα, την επαρχία Βοϊου καθώς και από την ευρύτερη περιοχή του νομού Κοζάνης. Καθημερινά εκφράζουν την ανησυχία τους για την έκβαση αυτής της υπόθεσης ως μελανό στίγμα για την περιοχή, καθώς ακόμα εκκρεμεί ο δικαστικός της επίλογος, με αποτέλεσμα να πλανώνται ερωτηματικά και υποθέσεις προς πάσα κατεύθυνση.

Θεωρήσαμε υποχρέωσή μας με την παρούσα επιστολή να συμπαρασταθούμε στους κατοίκους της Σιάτιστας που αγωνιούν για την επιτυχή επίλυση της υπόθεσης της άγριας δολοφονίας του Κωστή Πολύζου. Τρία ολόκληρα χρόνια όλοι οι κάτοικοι ανησυχούν πως οι υπεύθυνοι κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι θέτοντας ίσως σε κίνδυνο και τη δική τους ασφάλεια από τη μη σύλληψη των κακοποιών αυτών στοιχείων.

Παρακαλούμε θερμά, εσάς ως Δημοτική Τοπική Αρχή, να ενθαρρύνετε όποιους από τους δημότες σας ήταν αυτήκοοι ή αυτόπτες μάρτυρες και γνωρίζουν το παραμικρό που σχετίζεται με τη θλιβερή αυτή υπόθεση, να προσέλθουν ακόμα και τώρα, μετά από 3 χρόνια στον αρμόδιο Ανακριτή της περιοχής να βοηθήσουν το δύσκολο έργο του και να κάνουν ΠΡΑΞΗ το κοινωνικό και κυρίως το ΗΘΙΚΟ τους καθήκον στη μνήμη ενός αθώου νέου που βίαια κι αναίτια κόπηκε το νήμα της ζωής του.

Μια ακόμη Ανάσταση πλησιάζει που ο Κωστής δεν θα παρευρίσκεται σε Ιερό ναό της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου & Σιατίστης. Η λαμπάδα του Κωστή δεν θα φωτίσει από το ανέσπερο Άγιο φως της Αναστάσεως. Ας την ανάψουν αντί για αυτόν το αναμφισβήτητο ήθος και η ευσυνειδησία των συμπολιτών και κατοίκων της περιοχής του αδικοχαμένου Κωστή, με τη συμμετοχή τους φωτίζοντας στην επίλυση της πολύκροτης αυτής δολοφονίας, ως έμπρακτο φόρο τιμής στον συμπολίτη τους που ΔΕΝ τους αποχωρίστηκε με τη θέλησή του. Ας αποδείξουν έμπρακτα ότι η δύναμη της δικαιοσύνης που τους διακατέχει ταυτίζεται με τη συνδρομή τους για την απονομή της δικαιοσύνης.
Είμαστε σίγουροι ότι θα πάρετε τις πρωτοβουλίες που επιτρέπει η θέση σας ως Δημοτική Αρχή και σας διαβεβαιώνουμε ότι σαν κοινή γνώμη θα μας βρείτε αρωγούς σε αυτή σας τη προσπάθεια με όποιο τρόπο εσείς επιλέξετε.

Με εκτίμηση

Τα μέλη και η διαχειριστική ομάδα

Η ομάδα μας δραστηριοποιείται σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης στο facebook με την επωνυμία «ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΗ ΠΟΛΥΖΟ» https://www.facebook.com/groups/IRENEFWTIADOU/ και αριθμείται από 2.360 άτομα

Η επιστολή βρίσκεται πλέον στα χέρια του γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου (τη δέχτηκε με χαρά), στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο που θα ακολουθήσει θα αναγνωσθεί.

 

Πηγή: sierafm.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.