Θα χειμωνιάσει απότομα στην Ελλάδα! Δείτε την πρόγνωση του καιρού



Διανύσαμε περίπου για 7 ημέρες, αλκυονίδες, με καλοκαιρία, ηλιοφάνεια, ομίχλες τα πρωινά αλλά και γενικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Κάτι τέτοιο φαίνεται να μην ισχύει πλέον, με τον καιρό σε πολλές περιοχές κυρίως της δυτικής, κεντρικής και νότιας χώρας, να έχει αλλάξει με βροχές και καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία άρχισε να σημειώνει σταδιακή πτώση. Ως εδώ τα έχουμε πάει καλά σαν πρόβλεψη, μιας και στα άρθρα μας, ήδη από τις αρχές Ιανουαρίου, επιμέναμε σε αλλαγή του καιρού σε όλη την Ελλάδα, από τις 14-15 του μήνα, αρχικά με βροχές και όχι με κρύο.

Από εκεί και πέρα, πολλοί μας ρωτάτε για το αν όντως έρθει η ψυχρή εισβολή που προβλέπουμε μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, δηλαδή μέσα στο χρονικό διάστημα από τις 21 ως τις 31 του μήνα, μιας και κανένα μοντέλο δεν δείχνει τάση για κρύο και χιόνια, αλλά για άνοδο θερμοκρασίας και λίγες βροχές. Οι προβλέψεις μας λοιπόν, έρχονται κόντρα σε αρκετά προγνωστικά αλλά και σε αρκετά μοντέλα πρόγνωσης καιρού, δείχνοντας μία αρκετά ικανοποιητική ψυχρή εισβολή με αρκετό κρύο στην χώρα μας, η οποία κυρίως σε κάποιες μέρες από τις 21 ως τις 31 του μήνα, θα συνοδεύεται ίσως και από αρκετές χιονοπτώσεις και βροχές.

Τα μοντέλα πρόγνωσης καιρού, πιστεύουμε πως δεν μπορούν να δουν τι καιρό θα κάνει για το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα στην χώρα μας και την Ευρώπη γενικότερα, μιας και ως τώρα σε όλες τους τις μακροπρόθεσμες προβλέψεις δεν έχουμε πέσει μέσα. Η τάση που βλέπουμε ουσιαστικά για τα τέλη του μήνα, είναι κρύο, με χιόνια και αρκετές βροχές.

Μετά τις 17 με 18 Ιανουαρίου, θα είμαστε σε θέση να αναρτήσουμε νέα μας πρόβλεψη με περισσότερες λεπτομέρειες, για τον καιρό που θα επικρατήσει μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου. Ως τώρα γνωρίζουμε σίγουρα τον καιρό που θα έχει η χώρα μας για τις επόμενες 5 με 6 μέρες, ωστόσο ακόμα και για τις επόμενε 20 ημέρες, υπάρχει πιθανή τάση, με μεγάλες πιθανότητες για να βγει και την οποία τάση σας την αναλύσαμε παραπάνω.

greek-weather.org

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.