Προσωρινή ανάσα για το Δήμο Εορδαίας και για 300 ανέργους



Αναλαμβάνουν εργασία οι επιτυχόντες στo πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

Στην τοποθέτηση των 296 επιτυχόντων στο πρόγραμμα κοινωνικής εργασίας προχωρά ο Δήμος Εορδαίας, καθώς ήδη έχουν ήδη κληθεί για να υπογράψουν τις συμβάσεις εργασίας πεντάμηνης διάρκειας.

Το πρωί της Παρασκευής κλήθηκαν να αναλάβουν εργασία 120 άτομα Π.Ε. (Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης), τα οποία σύμφωνα με τη Δήμαρχο Εορδαίας, Παρασκευή Βρυζίδου, τοποθετούνται σε πόστα σχετικά με τα αντικείμενα σπουδών τους. Όσοι δηλαδή έχουν σπουδάσει για παράδειγμα οικονομικές επιστήμες τοποθετούνται στις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου, ενώ 12 άτομα που έχουν σπουδάσει κοινωνικές επιστήμες (5 Κοινωνιολόγοι και 7 Ψυχολόγοι) τοποθετούνται στις κοινωνικές δομές του Δήμου, όπως στα ΚΑΠΗ, στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, στο Ειδικό Εργαστήρι, στο Γραφείο Εθελοντισμού, Πρόνοιας κλπ., ενώ ένας Κοινωνικός λειτουργός θα τοποθετηθεί στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου.

Η Δήμαρχος Εορδαίας επισήμανε ότι ανέλαβαν ήδη εργασία οι πρώτοι 26 επιτυχόντες (εργάτες γενικών καθηκόντων) οι οποίοι παρέχουν έργο στις υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου και συντήρησης δημοτικών κτηρίων.

Την Τρίτη 7 Ιανουαρίου έχουν κληθεί οι επιτυχόντες Τ.Ε. (Τεχνολογικής Εκπαίδευσης) για να γίνει η τοποθέτησή τους σε υπηρεσίες και νομικά πρόσωπα του Δήμου, οι οποίοι, όπως σημείωσε η κ. Βρυζίδου, θα στελεχώσουν κατά βάση επίσης τις κοινωνικές δομές του Δήμου Εορδαίας, καθώς μεταξύ των επιτυχόντων είναι κοινωνικοί λειτουργοί και αρκετοί νοσηλευτές.

Την Τετάρτη έχουν κληθεί οι επιτυχόντες Δ.Ε. (Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) για να τους γίνει ανάθεση έργου.

Η κ. Βρυζίδου δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι η απασχόληση έστω και 5μηνης διάρκειας όχι απλά θα παράσχει μια “ανάσα” στις υποστελεχωμένες- λόγω παγώματος των προσλήψεων- δομές του Δήμου Εορδαίας, αλλά θα ταυτόχρονα προσφέρει και μια ανακούφιση στους ανέργους της περιοχής καθώς θα έχουν απασχόληση για ένα πεντάμηνο τουλάχιστον.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ
e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.