12 Σχολικά κέντρα ενισχυτικής διδασκαλίας στη Δυτική Μακεδονία



Σε πολλά σχολεία της χώρας θα δημιουργηθούν Σχολικά Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας (ΣΚΕΔ), όπου οι μαθητές μετά τη λήξη των μαθημάτων τους θα παρακολουθούν μαθήματα. Για το θεσμό της ενισχυτικής διδασκαλίας στα γυμνάσια θα προσληφθούν αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου, καθώς και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί από τους πίνακες αναπληρωτών του Υπουργείου Παιδείας.

Oσον αφορά τα Σχολικά Κέντρα που θα λειτουργήσουν στην Αττική αυτά ανέρχονται σε 133, ενώ σε μια άλλη μεγάλη περιφέρεια αυτή της Κεντρικής Μακεδονίας θα λειτουργήσουν 76 ΣΚΕΔ. Oσον αφορά τις άλλες περιοχές στην Ανατολική Μακεδονία- Θράκη θα λειτουργήσουν 24 Σχολικά Κέντρα, στη  Δυτική Μακεδονία ο αριθμός τους ανέρχεται σε 12.  Στη Θεσσαλία  φθάνουν τα 49 ενώ η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λάρισας αναδεικνύεται πρωταθλήτρια με τα περισσότερα ΣΚΕΔ καθώς ανέρχονται σε 24 όσα σχεδόν και σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (23). Στην ¹πειρο θα λειτουργήσουν μόλις 15 ΣΚΕΔ στη Στερεά Ελλάδα 30, στη Πελοπόννησο 26. Στην Κρήτη ανέρχονται σε 28, στο Βόρειο Αιγαίο σε 15, στο Νότιο 20 και τέλος στα Ιόνια Νησιά ο αριθμός τους είναι 9. Ο συνολικός αριθμός των σχολείων που θα λειτουργήσουν ως Σχολικά Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας ανέρχεται σε 460.

Ο Χρόνος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.