Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία «Δυο χώρες, δυο Φιλαρμονικές, μια γλώσσα… η μουσική»



Μοναδικές στιγμές για το φιλόμουσο κοινό της Εορδαίας, στο κατάμεστο Πνευματικό κέντρο Πτολεμαΐδας, το Σάββατο 4 Ιανουάριο 2014, στην πρώτη συναυλία της χρονιάς, «Δυο φιλαρμονικές, δυο χώρες, μια γλώσσα η μουσική».

Ήταν μια κοινή συναυλία που πραγματοποίησε η Φιλαρμονική του Μπουργκάς και η Φιλαρμονική του Δήμου Εορδαίας «Αριστοτέλης».

Η μουσική ένωσε τις δυο φιλαρμονικές, τις δυο χώρες τις δυο πόλεις. Σπουδαία στιγμή της βραδιάς ήταν όταν η φιλαρμονική του Μπουργκάς έπαιξε τη γνωστή μελωδία του «Ζορμπά» και το κοινό χειροκρότησε ρυθμικά, συμμετέχοντας.

Η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου ευχαρίστησε το κοινό για την παρουσία του, αλλά και τους Βούλγαρους  μουσικούς για την υψηλή ποιότητα του προγράμματος τους και για το μεγάλο ταξίδι που έκαναν για τους πολίτες της Εορδαίας.   

Ο αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής του Μπουργκάς Ιβάν Γκάνεβ ευχαρίστησε το κοινό της Εορδαίας για την θερμή του υποδοχή, το δήμο Εορδαίας και το ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ για την πρόσκληση και τη ζεστή φιλοξενία  και προσκάλεσε τη Φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Εορδαίας να επισκεφθεί το καλοκαίρι την πόλη του Μπουργκάς, στο μεγάλο διεθνές φεστιβάλ φιλαρμονικών που διοργανώνεται εκεί.

Η πρόεδρος του ΝΠΔΔ Θεοπίστη Κρυσταλλίδου αποδέχτηκε την πρόσκληση του κ. Ιβάν Γκάνεβ, ευχαρίστησε τον Αρχιμουσικό Αργύρη Σαλαγκιώτη για την  άψογη παρουσία της Φιλαρμονικής του Δήμου Εορδαίας  και την ευρωπαϊκή συνεργασία που ξεκίνησε, το σύλλογο γονέων της φιλαρμονικής, για τη συνεργασία, καθώς επίσης και  όλους τους μουσικούς της Φιλαρμονικής «Αριστοτέλης» που για άλλη μια φορά  έδειξαν πως είναι η καλύτερη «επένδυση» για το Δήμο Εορδαίας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.