Συμμετοχή Ραχήλ Μακρή στις εκδηλώσεις των Θεοφανείων στην Κωνσταντινούπολη



Στις εκδηλώσεις των Θεοφανείων στην Κωνσταντινούπολη συμμετείχε η Βουλευτής Ν. Κοζάνης, κ. Ραχήλ Μακρή προσκεκλημένη του Συλλόγου Ποντίων «Οι Μωμόγεροι». Το Σάββατο 05 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε μια εξαιρετική παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Κωνσταντινούπολης, με τραγούδια και χορούς από τον Πόντο, την Μικρά Ασία και την Κρήτη. Για πρώτη φορά στα ιστορικά ακούστηκε στην Πόλη το τραγούδι «Την πατριδά μ’ έχασα».

Την Κυριακή 06 Ιανουαρίου η κ. Μακρή παραβρέθηκε στην Ποντιακή Βραδιά που διοργάνωσε ο Σύλλογος και συμμετείχαν Πόντιοι μουσουλμάνοι και Ελληνες. Την Δευτέρα η κ. Μακρή παραβρέθηκε στη Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων στο πατριαρχείο και στη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στον Κεράτιο Κόλπο. Η στιγμή ήταν ιδιαίτερα συγκινητική όταν ο συμπολίτης μας, Γιώργος Αλεξανδρίδης από την Πτολεμαίδα έπιασε το Σταυρό, γεμίζοντας υπερηφάνεια όλους όσους βρίσκονταν στην τελετή.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.