Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του ΥΠΥΜΕΔΙ με την ισότιμη συμμετοχή της ΕΕΤΕΜ



Ψηφίστηκε τελικά, κατά πλειοψηφία, επί των άρθρων και στο σύνολο του, το νομοσχέδιο του ΥΠ.Υ.ΜΕ.ΔΙ «Εθνική Αρχή συντονισμού πτήσεων και άλλες διατάξεις».

Τα επίμαχα άρθρα 23 και 26 του νομοσχεδίου τροποποιήθηκαν σε σχέση με αυτά που κατατέθηκαν αρχικώς στην Βουλή, περιλαμβάνοντας και την Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, σ” όλες τις δραστηριότητες που αυτά ρυθμίζουν καθώς και την θετική απαλοιφή διατάξεων στο άρθρο 25, χάριν στην πρωτοβουλία και στην επιμονή του Προεδρείου της Κ.Δ.Ε μέχρι και την σημερινή μέρα, αλλά και τις συνεχείς προσπάθειες στελεχών της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ και της νομικής της, υπηρεσίας.

Ενημερώνουμε επίσης όσους δεν ήταν παρόντες ή όσους έσπερναν την απογοήτευση ότι τίποτε δεν θα γίνει, να μην σπεύσουν σε «δηλώσεις εκ των υστέρων», διότι σ” αυτή την 30ημερη συνεχή προσπάθεια έγινε έγκαιρα και έγκυρα προώθηση των θέσεων μας, με ενημέρωση, νομικές γνωμοδοτήσεις, τεκμηρίωση προτάσεων και παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα λήψης των αποφάσεων, ήτοι, σε Βουλευτές και Κόμματα, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και κυρίως στην Ολομέλεια, όπου επήλθαν και οι ουσιαστικές τροποποιήσεις, για τους Πτυχιούχους Μηχανικούς και την μερική αποτροπή ιδιωτικοποίησης σημαντικών υπηρεσιών του Υπουργείου.

Θεωρούμε αρνητική την μη αποδοχή της πρότασης μας να εκπροσωπούνται στα υπό σύσταση Ν.Π.Ι.Δ και για θέματα που τους αφορούν, οι επαγγελματικές οργανώσεις των τεχνικών.

Θα υπάρξει ενημέρωση για το ποιοί συνέβαλαν στην ανατροπή των αρχικών διατάξεων που είχε ως αποτέλεσμα την ισότιμη συμμετοχή της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ στις ρυθμίσεις των επίμαχων άρθρων με σχετικό οπτικοακουστικό υλικό το οποίο θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

Μετά την δημοσίευση του νόμου θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση και η Κ.Δ.Ε θα αξιολογήσει τις νέες ρυθμίσεις και θα δρομολογήσει τις απαιτούμενες ενέργειες υλοποίησης τους.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.