O Μonsieur Minimal επιστρέφει στην πόλη της Κοζάνης για ένα μοναδικό live… Φυσικά στο Barcode!



Πέμπτη 9 Ιανουαρίου στις 22.00 στο Barcode!

Ο Monsieur Minimal γραφεί και συνθέτει τα τελευταία 7 χρόνια. Αποφοίτησε από το Τμήμα Ηλεκτρονικής Μουσικής και Τεχνολογίας του Νέου Ωδείου Θεσσαλονίκης με καθηγητή τον Δημήτριο Αδάμ.

Διακρίθηκε μέσα από το διαγωνισμό της «The coca-cola sound wave festival» με τα κομμάτια “silk” και “love is a circle” παράλληλα συμμετείχε στη συλλογή της “The sound of everything” “city campers” όπου σημείωσε σημαντική επιτυχία.

H μουσική του, που χαρακτηρίζεται από έντονα indie pop στοιχεία χωρίς να λείπουν από αυτήν οι electronica πινελιές παντα στα όρια της POP ESTET .

Από το debut άλμπουμ του με τίτλο ”Lollipop” – το οποίο κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2008 από την The Sound Of Everything και το οποιο ειχε πολυ καλες κριτικές , από εσωτερικό κι εξωτερικό – το τραγούδι του με τίτλο «smile», χρησιμοποιηθηκε στο διαφημιστικό της μεγαλύτερης διατροφικής αλυσίδας «Safeway» σε Αμερική και Καναδά κι απ τη «Citroen Hellas» . Το ίδιο άλμπουμ παρουσιάστηκε στο γαλλογερμανικό κανάλι «Arte channel». Με το κομμάτι του «lollipop», επένδυσε μουσικά και την τελευταία διαφημιστική καμπάνια του Ε.Ο.Τ για την περίοδο 2010-2011. Τέλος το κομμάτι «love story» ήταν γι’ αρκετές εβδομάδες στα top charts της Τουρκίας και κυκλοφόρησε σε μια από τις πιο γνωστές συλλογές της χώρας «Hillside SU Feelgood vol.3».

Στα μέσα Απριλίου 2011 ο Monsieur Minimal μεταμορφώνεται σε Μεσιέ Μινιμάλ και κυκλοφορεί το δεύτερο άλμπουμ του με τίτλο «”Παστα Φλώρα”» – αποκλειστικά με ελληνικό στίχο- με συμμετοχή-έκπληξη της Δήμητρας Γαλάνη στο «Μια Ζωή». Οι γλυκές και ταξιδιάρικες μελωδίες δεν λείπουν φυσικά ούτε από το Πάστα Φλώρα (ένας δίσκος που παραπέμπει στην αγνότητα της παιδικής ηλικίας και φτάνει μέχρι τους πιο φανταστικούς έρωτες σε μια πιο προσιτή γλώσσα για το Ελληνικό κοινό).

Το Ιουνιο του 2011 o για πολλά έτη συνεργάτης στις live εμφανίσεις “SPINNET” διασκευάζει μερικά από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του LOLLIPOP σε DRUM & BASS ΚΑΙ DUB φόρμες.

Αρχές Μαΐου του 2012 επιστρέφει με νέο υλικό και παρουσιάζει το “Digital Love EP”, με τέσσερα ολοκαίνουργια αγγλόφωνα τραγούδια συμπεριλαμβανομαινου και του hit single ” (Bitter Official Video) το οποιο κινίτε στο γνωστό indie pop ύφος και τις uplifting μελωδίες που τον καθιέρωσαν σαν ένα από τους πιο δημοφιλείς Έλληνες indie τραγουδοποιούς.Το “Digital Love EP” αποτελεσε τον προάγγελο από το μουσικό παζλ του διπλου τρίτου album του, το οποίο αποτελει ενα απο τα πιο ολοκληρωμένα και φιλόδοξα album της ελληνικής αγγλόφωνης σκηνής και κυκλοφορήσε τον Νοέμβριο του 2012 , απο την The sound of Everything και την Universal Music ,με τον τιτλο “Minimal to Maximal” και του οποίου η πρώτη έκδοση εξαντλήθηκε μέσα σε ένα μήνα και η δευτερη λιγους μηνες μετα.

Πρόκειται για ενα πλούσιο μουσικό παζλ με 16 ξεχωριστά και βιωματικά tracks, το οποίο χωρίζεται σε δύο μουσικά μέρη.Το πρώτο μέρος (Minimal) περιλαμβάνει τραγούδια που θα περίμενε να ακούσει κάποιος από τον Monsieur Minimal – pop, μελωδικό και uptempo, διανθισμένο με ηλεκτρονικά στοιχεία αλλα και new wave και rock επιρροές από τις δεκαετίες του 80 και του 90.

Το δεύτερο μέρος (Maximal), ειναι πιο σκοτεινό και μαξιμαλιστικό σε διάρκεια, συνθέσεις και ενορχηστρώσεις, περιέχοντας στοιχεια απο trip hop, minimal house, ορχηστρική pop-rock, post-electronica και πολλές ακόμα επιρροές απο το σήμερα.

Το “Last song” αποτέλεσαι το πρώτο video clip για το “Minimal to Maximal και ειναι σκηνοθετημένο απο τον Μαριο Σπυρογλου. Ακολούθησε το “Party” το οποίο έγινε και η ραδιοφωνική επιτυχια του αλμπου ακολουθώντας αυτη του “Love Story” απο το Lollipop.

Ακολουθει το single και music video ειναι το “Candy Face” το οποιο αντιπροσωπεύει και την σκοτεινη πλευρα του Monsieur Minimal και το οποιο ειναι σε σκηνοθεσια του Δημήτρη Συλβέστρου.

Απο τις πιο πετυχημένες εμφανίσεις του είναι:

Στο Θέατρο γης στη Θεσσαλονίκης τον Ιούνιο του 2011 όπου στάθηκε επάξια και με μεγάλη επιτυχία παίζοντας live πλάι στον Moby ανοίγοντας την συναυλία του μεγάλου καλλιτέχνη.

Στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Ακρόπολης παρουσίασε σε ένα μοναδικό live για τα Αθηναϊκά δεδομένα, την νεοσύστατη μπάντα του, το Σεπτέμβριο του 2011.

Επισης εχει επισκευτεί και πόλεις του εξωτερικού οπως (στο Βερολίνο το BOHANNON CLUB και στο Λονδίνο το Μythopolis Music Bar) τον Μαιο του 2011.

Και στο REWORKS FESTIVAL τον Σεπτέμβριο του 2010 όπου εμφανίστηκε ανάμεσα σε καταξιωμένα ονόματα της παγκόσμιας ηλεκτρονικής σκηνής.

Τον Ιουνιο του 2013 ο Monsieur Minimal κυκλοφορεί ανεξάρτητα ενα διαφοερετικό single track και music video με τίτλο “Summer Lovers” το οποιο ειναι ενα uplift καλοκαιρινό τραγούδι με ξεκάθαρες 80’s romance επιρροές .Το “Summer Lovers” είναι σκηνοθετημένο από τον Δημήτρη Συλβέστρο.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.