Π. Κουκουλόπουλος: «Μέρος του πλεονάσματος στον πρωτογενή τομέα»



«Σήμερα, στην ύπαιθρο και στον τομέα της γεωργίας συντελείται μια αργή, αλλά σταθερή, ειρηνική επανάσταση. Επιλέγουν ν΄ ασχοληθούν μαζί του όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι, που δεν περιμένουν πλέον το διορισμό στο δημόσιο, επενδύοντας όλες τους τις δυνάμεις σε καινοτόμες πρωτοβουλίες και σε μη επιδοτούμενες καλλιέργειες που όμως έχουν άμεσα θετικά αποτελέσματα.
    
Έχουμε χρέος να σταθούμε δίπλα σ΄ αυτούς τους ανθρώπους, στηρίζοντας τους με διάφορες νομοθετικές πρωτοβουλίες. Όπως έχουμε, επίσης, χρέος να στηρίξουμε και το σύνολο του αγροτικού κόσμου λύνοντας τα όποια προβλήματα τον ταλαιπωρούν και τον εμποδίζουν να αναπτυχθεί όπως πραγματικά μπορεί.
    
Η ελληνική γεωργία δεν χρειάζεται προστασία. Χρειάζεται διάδρομο για να απογειωθεί.
    
Γι΄ αυτό προτείνω να συζητήσουμε και να συνδιαμορφώσουμε μια πρόταση που θα λέει πως ένα μέρος του πλεονάσματος θα πάει στον πρωτογενή τομέα, μέσω του οποίου μπορεί πραγματικά να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη και να μας οδηγήσει γρηγορότερα στην έξοδο από την κρίση».
    
Την πρόταση αυτή για τη διάθεση ενός μέρους του πρωτογενούς πλεονάσματος στον πρωτογενή τομέα κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος, βουλευτής της Π.Ε. Κοζάνης, μιλώντας στις 15/1/2014 απ΄ το βήμα της Βουλής και κατά τη διάρκεια της συζήτησης νομοσχεδίου του Υπουργείου Γεωργίας.
    
Ο κ. Κουκουλόπουλος αναφέρθηκε ακόμα στο γεγονός πως παρότι οι αγρότες μας σήμερα έχουν μεγάλη ανάγκη αρδευτικών έργων, τα στερούνται καθώς αυτά δεν χρηματοδοτούνται απ΄ το ΕΣΠΑ και πρότεινε να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια στις Βρυξέλλες για να αλλάξει αυτό, καθώς έτσι θα γίνει και πιο ξεκάθαρο πως όταν λέγεται ότι η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα είναι «εθνική προτεραιότητα» εννοείται πραγματικά.
    
Κάτι ανάλογο είχε πει ο κ. Κουκουλόπουλος και στην πολιτική του ομιλία, στις 11/1/2014, στην Πτολεμαΐδα, όταν τόνισε πως εφόσον τα αρδευτικά έργα παραμένουν ως μη επιλέξιμα απ΄ το ΕΣΠΑ, δεν είναι δυνατόν σε όλη την περιοχή μας να μένουν ανολοκλήρωτα τόσα αρδευτικά, όταν υπάρχει ένα συγκεκριμένο χρηματοδοτικό σχήμα όπως είναι ο τοπικός πόρος, που δεν έχει τέτοιου είδους κωλύματα.                     

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.