Π. Κουκουλόπουλος σε πολιτική εκδήλωση στα Σέρβια: «Νέα Μονάδα και πρωτογενής τομέας μας οδηγούν στην ανάπτυξη»



«Τα οφέλη που θα προκύψουν απ΄ την κατασκευή της νέας αντιρρυπαντικής Μονάδας της ΔΕΗ, κάτι που εξασφαλίστηκε ήδη, θα διαχυθούν σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης και φυσικά και στην περιοχή των Σερβίων. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα δώσουμε τον αγώνα μας για δοθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις σε θέματα όπως είναι αυτό της ΛΑΡΚΟ, του μαρμάρου, της αξιοποίησης της λίμνης, της στήριξης του πρωτογενούς τομέα και των επιχειρήσεων. Όλα αυτά, συνδυαζόμενα, είναι τα εχέγγυα μας πως μπορούμε να βγούμε πρώτοι και με ασφάλεια απ΄ την ύφεση».
    
Αυτά τόνισε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος  μιλώντας το βράδυ της Κυριακής (19/1/2014) σε πολιτική συγκέντρωση που έγινε στα Σέρβια, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί γύρω από τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, τις πρωτοβουλίες που πάρθηκαν ή πρέπει να παρθούν για την περιοχή, και φυσικά να ακούσει τις απόψεις και τις προτάσεις των πολιτών.
    
Ο κ. Κουκουλόπουλος αναφερόμενος ειδικότερα στην περιοχή των Σερβίων, υπογράμμισε:

Για το θέμα της ΛΑΡΚΟ ότι ισχύει η προηγούμενη δήλωση του, που είναι και θέση του ΠΑΣΟΚ, πως θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν έτσι ώστε να μη σταματήσει καμιά απ΄ τις παραγωγικές της δραστηριότητες και να μη χαθούν θέσεις εργασίας

Για το θέμα του μαρμάρου πως υπάρχει συνεργασία με τους παραγωγούς, αλλά και το Δήμο, προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα που εμπόδιζαν την ανάπτυξη του και να διαμορφωθούν οι απαραίτητες συνθήκες έτσι ώστε όταν ξανανοίξει η αγορά να μπορεί να διεκδικήσει το μερίδιο που του αναλογεί, με βάση την αποδεδειγμένα καλή ποιότητα του

Για την αξιοποίηση της λίμνης πως είναι ένα μεγάλο στοίχημα για όλη την περιοχή, για την οποία πρέπει να έχουν την πρωτοβουλία και να συνεργαστούν οι όμοροι Δήμοι, Σερβίων- Βελβενδού και Κοζάνης, με την υποστήριξη όλων. Πέρα απ΄ αυτό όμως, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει και το θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της λίμνης που σήμερα ανήκει στη ΔΕΗ, όπως και τα άλλα εδάφη όπου αναπτύσσει τις δραστηριότητες της. Ένα θέμα το οποίο σύσσωμη η τοπική κοινωνία της Π.Ε. Κοζάνης θα πρέπει να αντιμετωπίσει με ενιαίο και ξεκάθαρο τρόπο, ειδικά τώρα που συζητείται το μέλλον της ΔΕΗ, προκειμένου να διασφαλίσει τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα της και να μην υπάρξει το ενδεχόμενο τεράστιες εκτάσεις του τόπου μας να καταλήξουν σε ιδιώτες, αλλά σ΄ αυτούς που πραγματικά ανήκουν για να αξιοποιηθούν αναλόγως και προς όφελος όλων.

Ο πρωτογενής τομέας θα πρέπει να στηριχθεί με κάθε τρόπο, ο οποίος στις διάφορες περιοχές των Σερβίων και του Βελβενδού αποδεικνύει καθημερινά πόσα σημαντικά βήματα προόδου έχει κάνει, δημιουργώντας όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που θα του επιτρέπουν να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο. Προϋποθέσεις που δεν θα έχουν καμιά σχέση με τη γνωστή πατροπαράδοτη- προστατευτική λογική που ακολουθήθηκε τόσα χρόνια για τη γεωργία και την κτηνοτροφία στη χώρα μας, αλλά θα λύνουν πραγματικά προβλήματα και θα εξασφαλίζουν στον πρωτογενή τομέα έναν «διάδρομο για να απογειωθεί».

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.