«Επέστρεφε…» από το Θεατροδρόμιο στην Πτολεμαΐδα



Το ΘΕΑΤΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ σε συνεργασία με το ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ του ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ, καθώς και με την υποστήριξη της ΕΛΜΕ Εορδαίας, σας προσκαλούν στην παράσταση για τον Καβάφη «Επέστρεφε…» το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, στις 8μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας.

Πρόκειται για μια παράσταση αφιερωμένη στην ποίηση του Καβάφη, όπου ο Καβάφης και ένας άλλος Ποιητής μοιράζονται επί σκηνής και ξετυλίγουν μπροστά μας σκέψεις, αναμνήσεις, συναισθήματα, απωθημένα και όνειρα, άλλοτε συνομιλώντας και άλλοτε απαγγέλλοντας ποιήματα. Παράλληλα, μουσικές, χορός και θεατρική αναπαράσταση πίσω από ένα φωτισμένο λευκό πανί στο βάθος της σκηνής έρχονται ν’ αγκαλιάσουν και να ζωντανέψουν τους στίχους των ποιημάτων. Στο τέλος της παράστασης οι ηθοποιοί υποδέχονται τους θεατές, για ν’ απολαύσουμε όλοι μαζί, με τη συνοδεία κρασιού, την έκθεση ζωγραφικής της Γλύκας Διονυσοπούλου με μια σειρά πινάκων πάνω στην ποίηση του Καβάφη και για να ξεφυλλίσουμε βιβλία σχετικά με τον Καβάφη. Σας περιμένουμε, λοιπόν, ελπίζοντας πως τα λόγια κι οι εικόνες της παράστασης έχουν κάτι να μας πουν για την ποίηση της ζωής, όπως τη «διαβάζουμε» στο έργο του αλεξανδρινού ποιητή.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο, Πρόγραμμα: Γιώργος Δελιόπουλος
Σκηνοθεσία, Σκηνογραφία, Κοστούμια, Μουσική επιμέλεια, Αφίσα : Γλύκα Διονυσοπούλου
Χορογραφίες: Πηνελόπη Μελίδου, Γλύκα Διονυσοπούλου
Φωτισμοί – κατασκευή σκηνικού: Σάκης  Παπαδόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Νικολέττα Σιώμου

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ
Βαγγέλης Τζημόπουλος, Γιώργος Δελιόπουλος, Γλύκα Διονυσοπούλου, Πηνελόπη Μελίδου, Τίμος Πεγιάδης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.