Το πρόγραμμα του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία της Κοζάνης



O εορτασμός για τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών θα πραγματοποιηθεί φέτος σύμφωνα με το πρόγραμμα, το οποίο συντάχθηκε έπειτα από κοινή απόφαση των Διευθυντών των Δ/νσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης  Κοζάνης και καθορίζει τον εκκλησιασμό των Σχολείων ως εξής:

Την 30η  Ιανουαρίου, ημέρα  Πέμπτη και ώρα 9 π.μ. αντιπροσωπείες μαθητών όλων των Σχολείων του Δήμου Κοζάνης με τη σημαία και με συνοδό τον Δ/ντή του Σχολείου, θα παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία και τη δέηση υπέρ των ευεργετών της Παιδείας  στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Κοζάνης. Τον Πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο κ. Κουτσογιώτας Χρήστος, Δ/ντής του 2ου Γ/σίου Κοζάνης.
       
Την ίδια ημέρα και ώρα οι μαθητές όλων των τάξεων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, καθώς και οι δάσκαλοι  των Δημοτικών Σχολείων και οι καθηγητές των  Γυμνασίων, των ΓΕ.Λ. και των Ε.Π.Α.Λ. θα παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία   αντιστοίχως στους παρακάτω Ιερούς Ναούς της πόλεως Κοζάνης:   

1. Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου: Το 13ο Δημοτικό Σχολείο και το 3ο Γενικό  Λύκειο Κοζάνης.  Ομιλητής η κ., Κωστοπούλου Κωνσταντινιά, Θεολόγος του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης.

2. Στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων: Το 7ο και το 2ο    Δημοτικά Σχολεία, και το 1ο Ε.Π.Α.Λ. Κοζάνης.  Ομιλητής  ο κ. Τσιόπτσιας Γεώργιος, Δάσκαλος του 7ου Δ.Σ. Κοζάνης.

3. Στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου: Το 6ο Δημοτικο Σχολείο, η ΕΠΑΣ και το 4ο Ε.Π.Α.Λ., το 2ο και 5Ο Γυμνάσια  Κοζάνης. Ομιλητής ο κ. Χατζηπαυλίδης Ιωάννης, Δάσκαλος του 6ου Δ.Σ. Κοζάνης.

4. Στον Ιερό Ναό των Αγίων Κων/νου και Ελένης: το 5ο Δημοτικό Σχολείο,  το 4ο Γυμνάσιο και το Πειραματικό Γυμνάσιο Κοζάνης. Ομιλητής η κ. Θώμου Αντωνία, Θεολόγος του 4ου Γ/σίου Κοζάνης..

5. Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορα:  Το 8ο, το 9ο, και το12ο Δημοτικά Σχολεία και το 6ο Γυμνάσιο Κοζάνης. Ομιλήτρια η κ. Θεοδωρίδου Αλεξία, Δασκάλα του 12ου Δ.Σ. Κοζάνης.

6. Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου: τα Δημοτικά Σχολεία Γ. Κονταρής και Χ. Μούκα καθώς και το  1ο Γυμνάσιο Κοζάνης.

7. Στον Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης: Το 10ο, το 17ο και το 18ο Δημοτικά Σχολεία, το 3ο Γυμνάσιο, τα 2ο και  4ο ΓΕΛ και 2ο Ε.Π.Α.Λ. Κοζάνης. Ομιλητής ο κ. Παπαστερίου Ιωάννης, Θεολόγος του 1ου  ΕΠΑΛ  Κοζάνης.

8. Στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής: Το 11ο Δημοτικό Σχολείο, το Δημοτικό Σχολείο «Χαρισίου Μεγδάνη» και το 1ο ΓΕΛ Κοζάνης. Ομιλήτρια η κ. Ταμπακτσή Μαρία, Δασκάλα  του  Δ.Σ. «Χαρισίου Μεγδάνη».

Το διδακτικό προσωπικό των Νηπιαγωγείων θα εκκλησιαστεί στον Άγιο Νικόλαο.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.