«Η Ελληνική Πολιτιστική Διπλωματία»



Τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014 ώρα 19:00, η Ένωση Ζακυνθίων Αθήνας παρουσιάζει τον Πέτρο Δ. Καψάσκη στην ομιλία του με θέμα: «Η Ελληνική Πολιτιστική Διπλωματία» στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων – Αμφιθέατρο Αντώνης Τρίτσης, Ακαδημίας 50, Αθήνα, τηλ. 210 36 21601.

«Τα συγχαρητήρια ανήκουν στην Ένωση Ζακυνθίων για τις πολιτιστικές γεμάτο νιώτη πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει. Η εικονοσειρά αυτή με δική μου πρωτοβουλία επιχειρεί συμβολικά πάντοτε να αποκαθηλώσει από τον σταυρό τα ταλαντούχα ελληνόπουλα όπως τον Σγούρο, τήν Παππά ή τον Καβάκο, αλλά και πολλούς άλλους που σήμερα μπορεί να ζούν εν ερημία αλλά που εμείς δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να ζούν εν αφανεία.

Οφείλω να σας πώ, οτι παρά το γεγονός οτι δεν είμαι καλλιτέχνης ο ίδιος, θεωρώ χρέος στη ζωή μου να προωθώ ό,τι δεν είναι πιά της μόδας, ό,τι καθίσταται «ντεμοντέ» και αναχρονιστικό! Ό,τι δεν είναι πια «γκλάμουρ» και ό,τι είναι εθνικό άρα υπερβολικό, ξεπερασμένο και αναχρονιστικό. Έτσι πήρα την απόφαση η κάτωθι εικονοσειρά να αφιερωθεί σε αυτούς τους αφανείς ήρωες σ” έναν καιρό όπου ο πολιτισμός της ένδειας μας ωθεί όλο και περισσότερο να βιώνουμε εις βάθος την χαρά στην ζωή του κοπαδιού, στη χυδαιότητα από την στιγμή που οι αξίες “χάσαν την πιστοληπτική τους ικανότητα και το ιδανικό γίνηκε υπερβολή και γραφικότητα».

(Π.Δ. Καψάσκης – Ένδον Σκάπτε)

 

 

Πηγή: zakynthosevents.com

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.