Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της «Επιλογιστικής» με θέμα τις αλλαγές στο φορολογικό



Με τη συμμετοχή πλήθους επιχειρηματιών από τη Δυτική Μακεδονία  πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση  της «ΕΠΙΛΟΓΙΣΤΙΚΗ Ο.Ε.»  με θέμα «ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ από 01-01-2014» στην αίθουσα του λαογραφικού μουσείου Κοζάνης, χθες Τετάρτη 22-01-2014  με εισηγητή τον κο Σιαμπανόπουλο Αντώνη Οικονομολόγο-Λογιστή.

Ο εισηγητής αναφέρθηκε στην Κατάργηση πολλών διατάξεων του ΚΦΑΣ (Δελτία αποστολής, Φορτωτικές, πρόσθετα βιβλία κα) στις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος (νέοι συντελεστές φόρου επιχειρήσεων, φορολογία αγροτών, φορολογία ενοικίων) και στάθηκε ιδιαίτερα στα εξοντωτικά πρόστιμα που επιβάλλονται από τις νέες διατάξεις του Κώδικα Φορολογικών διαδικασιών.  Παρουσιάστηκαν  συγκεκριμένα παραδείγματα, όπου για απλές παραβάσεις  και παραλήψεις που δεν οφείλονται σε δόλο και είναι αποτέλεσμα μικρολαθών,  επιβάλλονται βαριά πρόστιμα πολλών χιλιάδων ευρώ.

Στο τέλος της εκδήλωσης απαντήθηκαν πολλά ερωτήματα των ακροατών και ο εισηγητής κος Σιαμπανόπουλος, αφού ευχαρίστησε το ακροατήριο για την μεγάλη συμμετοχή του, υποσχέθηκε ότι η ΕΠΙΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΟΕ  θα είναι πάντα κοντά στις επιχειρήσεις ενημερώνοντάς τες για  όποιες νεότερες αλλαγές και εξελίξεις προκύπτουν στα φορολογικά. Τέλος, κάλεσε τους επαγγελματικούς φορείς των επιχειρήσεων και των λογιστών να εντείνουν τις πιέσεις και τις διαμαρτυρίες τους προς την πολιτεία με σκοπό να καταργηθούν οι διατάξεις για τα βαριά πρόστιμα, διότι η εφαρμογή τους θα έχει καταστρεπτικά αποτελέσματα για το σύνολο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Τις σημειώσεις της εκδήλωσης μπορείτε να κατεβάσετε από την ιστοσελίδα μας κάνοντας κλικ εδώ. 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.