Έγινε η πρόταση και στην Εορδαία για συμμετοχή στο εθνικό δίκτυο ασύρματης πρόσβασης στο ίντερνετ!



Πρόταση για τη συμμετοχή στο εθνικό δίκτυο ασύρματης πρόσβασης ίντερνετ (wifi) δέχτηκε και ο δήμος Εορδαίας και έχει ήδη δηλώσει τα σημεία της περιοχής απ’ όπου θα είναι εφικτή η πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Πρόσφατα ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι, εντός ενός χρόνου θα αποκτήσει όλη η χωρά δωρεάν internet μέσω wifi, κυρίως για την ενθάρρυνση των επιχειρηματικών πρωτοβουλιών. Η πρόταση αυτή φαίνεται ότι βρίσκεται σε στάδιο υλοποίησης, με επιστολή που απέστειλε ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Μενέλαος Δασκαλάκης, στους δήμους όλης της χώρας.

Με αυτή την κίνηση τους καλεί να συμμετάσχουν στη δράση με δήλωση των προτεινόμενων σημείων παροχής ασύρματης τεχνολογίας του δήμου, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Όπως πληροφορήθηκε ο «Π» από τον Δήμο Εορδαίας, τα σημεία που έχουν δηλωθεί αφορούν όλες τις Δημοτικές Ενότητες της περιοχής εκτός τη Βλάστη.

Πιο συγκεκριμένα για την πόλη της Πτολεμαΐδας σημεία με πρόσβαση στο ίντερνετ υπάρχει πιθανότητα να είναι: η κεντρική πλατεία, οι εγκαταστάσεις του ΕΑΚ και κολυμβητηρίου, το πνευματικό κέντρο, το πάρκο εκτάκτων αναγκών, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, το παλαιό πάρκο- δημοτική βιβλιοθήκη. Αλλά και Τοπικές Κοινότητες: η πλατεία Περδίκα, η πλατεία Εμπορίου, όπως και η Τ.Κ. των Πύργων, των Κομνηνών, του Αγίου Χριστοφόρου και της Ολυμπιάδας.

Η απάντηση έχει ήδη δοθεί, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται στην επιστολή «λόγω των πιεστικών χρονοδιαγραμμάτων, μη συμπλήρωση και αποστολή του επισυναπτόμενου πίνακα θα θεωρηθεί έλλειψη ενδιαφέροντος του Δήμου σας να συμμετέχει στη δράση.».

Όσον αφορά τα έξοδα της δράσης διευκρινίστηκε ότι δεν θα τα επιβαρυνθούν οι δήμοι.

Πάντως οι απόψεις των νέων σχετικά με τη χρησιμότητα της δράσης διίστανται, καθώς άλλοι πιστεύουν ότι «καλώς ήρθε η δράση, θα είναι ευκολότερη η πρόσβαση στο διαδίκτυο και δωρεάν», ενώ άλλοι πως «ήρθε πολύ αργά το ασύρματο για την δεδομένη τεχνολογική ανάπτυξη της χώρας» εφόσον ήδη χρησιμοποιούν κάποια προγράμματα που επιτρέπουν τη σύνδεση στο διαδίκτυο.

ΡΟΖΙ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ
e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.