Δωρεάν Εργαστηριακά μαθήματα Επιχειρηματικότητας στην Κοζάνη – Δείτε αναλυτικά



Στη δυναμική περίοδο αλλαγών που η κοινωνία μας δοκιμάζεται με τον πιο έντονο τρόπο, έχει φανερωθεί η επιτακτική ανάγκη για εκπαίδευση που τα οφέλη της είναι άμεσα συνδεδεμένα με τις ανάγκες της αντιμετώπισης της κρίσης.

Το CampusBus αποτελεί μια εκπαιδευτική πρωτοβουλία- από τους ιδρυτές του The Cube Athens στην Αθήνα, ενός συνεργατικού χώρου που φιλοξενεί νέες επιχειρήσεις. Ο βασικός σκοπός του προγράμματος είναι να αφήσει πίσω του ένα ενεργητικό και εμπνευσμένο δίκτυο, ένα σύνολο από πράττοντες ανθρώπους που θα μπορούν να συνεργαστούν και στη συνέχεια. Τα μαθήματα έχουν σχέση με βασικές και πρακτικές γνώσεις σε θέματα μάνατζμεντ,  μάρκετινγκ, διαδικτύου, προώθησης πωλήσεων και αντικειμένων που διδάσκονται σε αντίστοιχα προγράμματα σπουδών. Πιο συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν τα εξής:

1) Βασικό μάρκετινγκ (βασικές έννοιες του Marketing καθώς και οι τέσσερις πυλώνες του, το προϊόν, η τιμή, η διανομή και η προώθηση. Μέσα από ομαδικά “παιχνίδια” θα ξεκινήσουμε από τι είναι το Marketing και θα φτάσουμε στο τι γίνεται σε αυτό το 2013.)

2) Βασικές συμβουλές διαχείρισης/ διαχείριση ηγεσίας/συναισθηματική νοημοσύνη ( θα αναλυθούν οι τέσσερις βασικές λειτουργίες του μάνατζμεντ, τα καθήκοντα των μάνατζερ και πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η συναισθηματική νοημοσύνη στην εκτέλεση καθηκόντων ενός μάνατζερ)

3) Χρησιμοποιώντας ανοιχτά διαδικτυακά μαθήματα (το θέμα ”ανοιχτά μαζικά ηλεκτρονικά μαθήματα”(MOOCs) περιλαμβάνει τον ορισμό των ΜΟΟCs, τη χρησιμότητα τους στην εκπαίδευση, τις μεγαλύτερες πλατφόρμες παγκοσμίως, το μέλλον τους, μειονεκτήματα- πλεονεκτήματα και κατά πόσο έχουν έρθει στην Ελλάδα)

4) Επιχειρηματικότητα- δικτύωση (πώς λειτουργούν οι οικονομίες σήμερα, η σημαντικότητα της καινοτομίας στην οικονομική εξέλιξη, η ζωή ενός επιχειρηματία, η ουσιαστική αποτελεσματικότητα της δικτύωσης είναι κάποια από τα θέματα που θα συζητηθούν. Σκοπός του είναι η εμψύχωση και η ενημέρωση των ενδιαφερόντων βήμα-βήμα από την επινόηση μιας ιδέας μέχρι την εφαρμογή της στις αγορές)

5) Ικανότητες  παρουσίασης- συνέντευξη- συγγραφή βιογραφικού(όσα πρέπει να ξέρει κανείς για μία επιτυχημένη παρουσίαση και τα βήματα μέχρι την επίτευξή της. Όσον αφορά την ενότητα ”συνέντευξη”, θα ασχοληθούμε με τον τρόπο σύνταξης του βιογραφικού, της συνοδευτικής επιστολής και βασικές αρχές για τη συνέντευξη)

6) Great greek products ( προώθηση ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό)

Τα εργαστήρια  του προγράμματος παραδίδονται ΔΩΡΕΑΝ.  Το κάθε εργαστήριο  θα διαρκεί 3 με 4 ώρες. Θα υπάρχει συμμετοχή ανθρώπων που εργάζονται σε start up επιχειρήσεις στην Αθήνα.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν 2 και 3 Φεβρουαρίου 10.00-14.00 και 16.00-20.00 στις αίθουσες του Εργατικού Κέντρου Νομού Κοζάνης

Δηλώστε συμμετοχή ηλεκτρονικά στο www.campusbus.org

Με την υποστήριξη των:  The Cube, Greek America Foundation, e-food.gr, The Embassy of the United States of America

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 02/02
10.00-14.00: Επιχειρηματικότητα
Αίθουσα: Εργατικό κέντρο
10.00-14.00: Great Greek Products
Αίθουσα: Εργατικό κέντρο
10.00-14.00: Μάρκετινγκ
Αίθουσα: Εργατικό κέντρο
16.00-20.00: Ικανότητες  παρουσίασης- συνέντευξη- συγγραφή βιογραφικού
Αίθουσα: Εργατικό κέντρο
16.00-20.00: Χρησιμοποιώντας ανοιχτά διαδικτυακά μαθήματα
Αίθουσα: Εργατικό κέντρο
16.00-20.00: Βασικές συμβουλές διαχείρισης/ διαχείριση ηγεσίας/συναισθηματική νοημοσύνη
Αίθουσα: Εργατικό κέντρο

ΔΕΥΤΕΡΑ 03/02
10.00-14.00: Ικανότητες  παρουσίασης- συνέντευξη- συγγραφή βιογραφικού
Αίθουσα: Εργατικό κέντρο
10.00-14.00: Χρησιμοποιώντας ανοιχτά διαδικτυακά μαθήματα
Αίθουσα: Εργατικό κέντρο
10.00-14.00: Βασικές συμβουλές διαχείρισης/ διαχείριση ηγεσίας/συναισθηματική νοημοσύνη
Αίθουσα: Εργατικό κέντρο
16.00-20.00: Μάρκετινγκ
Αίθουσα: Εργατικό κέντρο
16.00-20.00: Great Greek Products
Αίθουσα: Εργατικό κέντρο
16.00-20.00: Επιχειρηματικότητα
Αίθουσα: Εργατικό κέντρο

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.