Συμμετοχή του Δημάρχου Κοζάνης σε Συνέδριο Κοινωνικής Οικονομίας στο Στρασβούργο – Βίντεο



Στο Συνέδριο Κοινωνικής Οικονομίας, που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ομάδα Εμπειρογνωμόνων για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, στο Στρασβούργο, συμμετείχε το διήμερο 16-17 Ιανουαρίου, ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας.

Πλήθος εκπροσώπων από οργανισμούς Κοινωνικής Οικονομίας και κοινωνικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς, σωματεία, ιδρύματα και αλληλασφαλιστικά ταμεία, Ευρωπαίοι πολιτικοί, εκπρόσωποι εθνικών κυβερνήσεων, στελέχη της δημόσιας διοίκησης, της αγοράς και των τραπεζών, αντάλλαξαν εμπειρίες και συσκέφτηκαν σε 15 θεματικά Workshops τα οποία συντόνισαν οι ειδικοί της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων. Παράλληλα, ένα πλήθος δραστηριοτήτων ανταλλαγής τεχνογνωσίας και δικτύωσης έλαβε χώρα στις μοναδικές εγκαταστάσεις του Palais des Congress.

Ο κ. Μαλούτας συμμετείχε σε ευρεία συνάντηση των Ελλήνων συνέδρων, τη οποία οργάνωσε ο Έλληνας ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος, γνωστός υποστηρικτής της κοινωνικής οικονομίας, καθώς και αρκετοί νέοι συμμετέχοντες. Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσαν τα ενδιαφέροντα του κάθε συνέδρου που σχετίζονται με την Κοινωνική Οικονομία, τους λόγους συμμετοχής στο συνέδριο, τις απόψεις του καθενός για την κοινωνική επιχειρηματικότητα, αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης του τομέα κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα.  

Τις διαδικασίες του συνεδρίου χαιρέτησαν πολλοί επίσημοι, μεταξύ των οποίων ο Έλληνας Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Αντώνης Σαμαράς, o Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Χοσε Μανουέλ Μπαρόζο, καθώς και αρκετοί ακόμη επίτροποι και υπουργοί χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Κοζάνης προωθεί τον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας, προκηρύσσοντας τον διαγωνισμό Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας και Κοινωνικής Οικονομίας. Για περισσότερες πληροφορίες http://www.kozanh.gr/web/guest/kozani-excellence-awards-2014 . Επίσης την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014, στις 19.00, στην αίθουσα του Κοβεντάρειου, θα πραγματοποιηθεί το 1ο workshop με θέμα: «Παρουσίαση του Διαγωνισμού Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας και Κοινωνικής Οικονομίας- Εισαγωγή στην κοινωνική οικονομία και τις σύγχρονες κοινωνικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση ».

Δείτε το βίντεο με τη συζήτηση του Δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα με τον Εμπειρογνώμονα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Δρ. Ιωάννη Νασιούλα για την ελληνική προοπτική της κοινωνικής οικονομίας και το παράδειγμα του Δήμου Κοζάνης. ( Στρασβούργο, 16 Ιανουαρίου 2014, Palais des Congres):

 

“Κοινωνική Οικονομία” – Λάζαρος Μαλούτας & Ιωάννης Νασιούλας from Social Economy Institute on Vimeo.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.