ΕΛΜΕ Κοζάνης: Τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου



Την  Δευτέρα 27 Ιανουαρίου, στις 11:00 πμ έχει προγραμματιστεί συνάντηση σχολικού συμβούλου και διευθυντών σχολείων της Δ.Ε. Κοζάνης στο 8ο Γυμνάσιο Κοζάνης, με θέμα την επιμόρφωση των διευθυντών σχετικά με την διαδικασία της αξιολόγησης σχολικών μονάδων.

Το Υπουργείο Παιδείας προχωρά ολοταχώς στην εφαρμογή του σχεδιασμού του για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου και την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων. Παρά τις όποιες μεγαλόστομες εξαγγελίες, επιδίωξη του Υπουργείου είναι η κατηγοριοποίηση σχολείων(με ότι αυτό συνεπάγεται),  η δικαιολόγηση της μισθολογικής καθήλωσης των εκπαιδευτικών, η νομιμοποίηση των διαθεσιμοτήτων και των απολύσεων και, εν τέλει, στην εμπέδωση κλίματος τρομοκρατίας και ανθρωποφαγίας στο χώρο της Εκπαίδευσης .

Η ομοσπονδία μας, η ΟΛΜΕ, αλλά και η Ε.Λ.Μ.Ε. Κοζάνης έχει επανειλημμένα δηλώσει την κάθετη αντίθεσή της στο συγκεκριμένο σχεδιασμό αξιολόγησης που προωθείται. Σε πάμπολλες αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων, Διοικητικών Συμβουλίων αλλά και Συνεδρίων οι εκπαιδευτικοί έχουν δηλώσει την αποφασιστικότητά τους να ακυρωθεί στην πράξη αυτή η εξευτελιστική διαδικασία.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κοζάνης κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας (11πμ-2μμ) την Δευτέρα 27/1 και καλεί όλους τους συναδέλφους στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το 8ο Γυμνάσιο Κοζάνης και  τους διευθυντές των σχολικών μονάδων να μη συμμετέχουν στην ενημέρωση του σχολικού συμβούλου  . Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας θα παρεμβαίνει με ανάλογο τρόπο σε κάθε προσπάθεια από τους σχολικούς συμβούλους και τα στελέχη εκπαίδευσης για ενημέρωση των Διευθυντών.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡOΕΔΡΟΣ                       Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΤΟΥΝΤΑΣ ΖΗΣΗΣ               ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.