Τέλος το οικογενειακό επίδομα του ΟΑΕΔ – Ποιοι το χάνουν



H μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών, που σχεδιάζει η κυβέρνηση αναμένεται να επιφέρει και το κόψιμο του οικογενειακού επιδόματος που εισπράττουν από τον ΟΑΕΔ οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ…

Χθες ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι πρόθεση του υπουργείου είναι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9 μονάδες με ορίζοντα το 2016. Όπως είπε, η μείωση αυτή θα επιφέρει μείωση των δαπανών των επιχειρήσεων και τόνωση της ανταγωνιστικότητάς, και αναμένεται να οδηγήσει σε πρόσληψη τουλάχιστον 30.000 ατόμων.

Ωστόσο, σύμφωνα με «Τα Νέα» θέλοντας η κυβέρνηση να αποφύγει, τη μείωση των εισφορών που προορίζονται για τις συντάξεις, σχεδιάζει να μειώσει τις εισφορές για οικογενειακά επιδόματα, στράτευση και ΛΑΕΚ (επαγγελματική κατάρτιση).

«Δεν είναι βέβαιο, αλλά είναι λογικό αν καταργηθούν οι εισφορές να καταργηθούν και οι παροχές» σημείωνε στέλεχος του οικονομικού επιτελείου.

Το οικογενειακό επίδομα αντιστοιχεί σε 8,22 ευρώ το μήνα για όσους εχουν ένα παιδί, σε 24,65 ευρώ για τα δύο παιδιά, σε 55,47 ευρώ για τα τρία παιδιά και συνεχίζει αυξανόμενο, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών.

Το επίδομα αυτό δίνεται σε όσους εργαζόμενους δεν εισπράττουν αντίστοιχο από τον εργοδότη τους, είτε επειδή δεν το προβλέπει η συλλογική τους σύμβαση, είτε επειδή προβλέπει χαμηλότερο.

Ωστόσο, επισημαίνεται ότι δεν θα καταργηθούν τα επιδόματα τέκνων που χορηγεί ο ΟΓΑ.

tromaktiko

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.