Εναρκτήρια συνάντηση του έργου: «Promotion of Energy Efficiency in Buildings and Protection of the Environment»



Ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας, Νικόλαος Ασημόπουλος  και ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου  “Promotion of Energy Efficiency in Buildings and Protection of the Environment” ( PEEBRE)  Στημονιάρης Δημήτρης σας προσκαλούν σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013 στις 12:00 μ.  που θα διεξαχθεί στο Μεγάλο Αμφιθέατρο του Τ.Ε.Ι.  Δυτικής Μακεδονίας, Κοίλα Κοζάνης, στο πλαίσιο της εναρκτήριας συνάντησης του έργου, ενώ συνέντευξη τύπου για το θέμα θα δοθεί την ίδια μέρα στην Αίθουσα Συσκέψεων του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη,  στις 11:00 π.μ..

Το Έργο εκτελείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Greece-the Former Yugoslav Republic of Macedonia IPA Cross-Border Programme 2007-2013», και έχει ως σκοπό τη Βελτίωση της Ενεργειακής Απόδοσης Δημοσίων και όχι μόνο Κτιρίων και κατ’ επέκταση τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Προστασία του Περιβάλλοντος.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, είναι γνωστό ότι παρουσιάζει μεγαλύτερη ανάγκη για θερμική και ηλεκτρική ενέργεια από άλλες Περιφέρειες της χώρας μας. Πολύ μεγαλύτερη είναι η ανάγκη για την εξυπηρέτηση των δημόσιων κτιρίων που κατά τεκμήριο παρουσιάζονται πιο ενεργοβόρα. Η εκτίμηση του ενεργειακού αποτυπώματος συνεπώς, των κτιρίων αυτών είναι το πρώτο βήμα προς την εξοικονόμηση ενέργειας.

Στόχοι του έργου μεταξύ των άλλων είναι η μέτρηση και ο εντοπισμός των «πραγματικών ενεργειακών απωλειών των κτιρίων», η ευαισθητοποίηση των  τοπικών κοινωνιών σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας, οι κατευθύνσεις για μείωση της ενεργειακής κατανάλωσής τους, η Ενεργειακή αναβάθμιση των δημοσίων κτιρίων και η ανταλλαγή επιστημονικής γνώσης και εμπειριών με τη γείτονα χώρα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.