Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Δυτικής Μακεδονίας



Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.), η Eνωση Ξενοδόχων Φλώρινας, παρουσίασαν το «Ελληνικό Πρωινό της Δυτικής Μακεδονίας το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013 στο ξενοδοχείο «Βέλτσης» σε συνεργασία με τον ΕΟΤ-ΠΥΤ Δ. Μακεδονίας, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Π.Ε. Φλώρινας, το Εμπορικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Φλώρινας & τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος και με την υποστήριξη των Ξενοδοχειακών Ενώσεων Κοζάνης, Γρεβενών και Καστοριάς.

Η καθιέρωση του Ελληνικού πρωινού έφτασε και στη Δυτική Μακεδονία, και αποτελεί πλέον το 14ο κατά σειρά, Πρότυπο Ελληνικού Πρωινού σε όλη την Ελλάδα.

Τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος κα Νανά Γκαμπούρα και κος Γιώργος Παλησίδης, συντόνισαν την προετοιμασία του πλούσιου μπουφέ που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης, στη δημιουργία του οποίου συμμετείχαν με δικά τους εδέσματα και τα ξενοδοχεία: Veltsi Hotel (Φλώρινα), Hotel Pantelidis (Πτολεμαΐδα Κοζάνης), Κοντοσώρος Ξενώνας (Ξινό Νερό Φλώρινας), Παραδοσιακός Ξενώνας Νύμφες (Νυμφαίο Φλώρινας), Hotel Ioannou Resort (Πτολεμαΐδα Κοζάνης), Ateron Suites Hotel & Spa (Αμύνταιο Φλώρινας), Hotel Tsamis (Καστοριά), Παραδοσιακός Ξενώνας ¢γιος Γερμανός (¢γιος Γερμανός Πρεσπών Φλώρινας), Afkos Grammos (Νεστόριο Καστοριάς) και Lingos Hotel (Φλώρινα).

Σημαντική ήταν επίσης η παρουσία των τοπικών παραγωγών, οι οποίοι εντυπωσίασαν με την ποικιλία των προσφερομένων εδεσμάτων, αλλά και των ιδιαίτερων προϊόντων τους.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο επικεφαλής του προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό» και μέλος του Δ.Σ. του Ξ.Ε.Ε., κος Γ. Πίττας: «Οφείλω να σημειώσω ότι η σημερινή παρουσίαση, είναι μια από τις καλύτερες και πλουσιότερες, από όσες έχουμε κάνει μέχρι σήμερα», ενώ συμπλήρωσε ότι «είναι καθήκον όλων για συνεργασίες, χρειάζεται εξωστρέφεια, ανανέωση των προϊόντων με καινοτόμες ιδέες, αλλά και έξυπνο μάρκετινγκ».

Ο κ. Πίττας επίσης ανακοίνωσε ότι σύντομα θα εκδοθεί το έντυπο γαστρονομίας κάθε περιοχής, το οποίο έχει ως στόχο να συνδέσει το κάθε προϊόν με το τόπο που παράγεται. Eτσι ο ταξιδιώτης-αναγνώστης θα μπορεί να έχει επιπλέον πληροφορίες για τα τοπικά προϊόντα τα οποία γεύεται (περιοχή, παραγωγός, τοπίο, ιστορία κτλ), αλλά και θα του προκαλείται το ενδιαφέρον να επισκεφτεί τα μέρη όπου παράγονται.

Μέχρι σήμερα 220 ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα προσφέρουν Ελληνικό Πρωινό και δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες τους να ανακαλύψουν το γαστρονομικό πλούτο της χώρας μας.

Από την εφημερίδα “Ο Χρόνος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.