Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού



Η 5η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού το 1985, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, μέσω του ψηφίσματος 40/212, με στόχο την αναγνώριση της προσφοράς των εθελοντών και την αύξηση της δημόσιας ευαισθητοποίησης στη συμβολή τους στην κοινωνία.

Ο Εθελοντισμός έχει βαθιές ρίζες μέσα στην Ιστορία και εκφράζεται με πολλούς τρόπους. Εθελοντισμός είναι να βοηθήσουμε έναν ηλικιωμένο συνάνθρωπο στο δρόμο, να δώσουμε αίμα για τον άγνωστο πάσχοντα, να προσφέρουμε αυθόρμητα και ανιδιοτελώς από τον εαυτό μας για το κοινωνικό σύνολο. Ο εθελοντισμός είναι τρόπος ζωής!

Ο Εθελοντής βιώνει δυνατά συναισθήματα, που κάνουν την οποιαδήποτε αμοιβή να δείχνει τίποτα. Είναι η ηθική και συναισθηματική ικανοποίηση που νιώθει µέσω της προσφοράς του, η δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου του και η ουσιαστική προσφορά του σε συλλογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία µας η μεγαλύτερη ανταπόδοση.

Ο Εθελοντισμός δεν είναι μόδα, δεν είναι το μέσον για να προβάλει ο καθένας την προσωπικότητα του και να επιτύχει προσωπικούς στόχους. Στον Εθελοντισμό μοναδικός σκοπός είναι η Ανιδιοτελής Προσφορά κομματιών του εαυτού μας, κυριολεκτικά όταν μιλάμε για την υπέρτατη πράξη Εθελοντισμού που είναι η εθελοντική Αιμοδοσία και γενικότερα η Προσφορά Ζωής (αιμοπετάλια, μυελός των οστών, βλαστοκύτταρα).

Αυτό είναι που μας γεμίζει χαρά και χαμόγελα!

Ας είναι η 5η του Δεκέμβρη αφορμή για να προστεθείς κι εσύ στην παρέα του Εθελοντισμού… Γιατί μόνο ένας δεν φτάνει… χρειάζονται πολλοί… Χρειάζεσαι κι ΕΣΥ!

Επικοινωνία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης “Γέφυρα Ζωής” : τηλ 2461040575 – κιν 6977337561 –www.seakozanis.gr και στο f/bhttps://www.facebook.com/aimodoteskozan?fref=ts

ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΖΩΗΣ – ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος                                   Ο Γ. Γραμματέας
Τσαουσίδης Θεόδωρος                      Τσαχουρίδης Θεόδωρος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.