Πτολεμαΐδα: Ο Χορός των Χριστουγέννων



Σας προσκαλούμε σε ένα μαγευτικό χριστουγεννιάτικο ταξίδι. Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου και η Πειραματική Σχολή Κλασικού Χορού της Πτολεμαΐδας ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν αποσπάσματα και μουσικές από τα σημαντικότερα χορευτικά δημιουργήματα. Πρόκειται για μια παραγωγή μεγάλων αξιώσεων όπου για πρώτη φορά σημειώνεται η συνεργασία δύο φορέων του Δήμου Εορδαίας του ΝΠΔΔ – ΚΟΙΠΠΑΠ και της ΚΕΔΕ.

Η παράσταση περιλαμβάνει αποσπάσματα από τρία σπουδαία έργα μπαλέτου τον Καρυοθραύστη του Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, Σύλβια του Λεό Ντελίμπ και Συλφίδες του Φρεντερίκ Σοπέν, επιλεγμένα αποσπάσματα από έργα των Μπαχ, Χέντελ, Περσέλ, Γκριγκ, καθώς και ένα έργο – έκπληξη εναρμονισμένο με το πνεύμα των εορτών.

Η συνεργασία της Συμφωνικής ορχήστρας του Βαρβούτειου Δημοτικού Ωδείου και της Πειραματικής Σχολής Μπαλέτου σηματοδοτεί την ενιαία αντίληψη που επικρατεί στους δημοτικούς φορείς για τον πολιτισμό και την τέχνη και την προσπάθεια που γίνεται ώστε να αφυπνιστούν καλλιτεχνικά οι πολίτες της Εορδαίας . Άλλωστε, η συγκεκριμένη παραγωγή έχει υλοποιηθεί αποκλειστικά από μαθητές και δασκάλους τόσο του Δημοτικού Ωδείου όσο και της Πειραματικής Σχολής.

Το Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας με τη συγκεκριμένη παραγωγή εγκαινιάζει μια σειρά διοργανώσεων που εντάσσονται στα πλαίσια των εορτασμών για τη συμπλήρωση 20 χρόνων συνεχούς λειτουργίας του.

Οι χορογραφίες των παραστάσεων είναι της Μάρθας Δήμητρας Τασιούδη ενώ η μουσική διεύθυνση είναι του Λάζαρου Τσαβδαρίδη.

Πρόγραμμα παραστάσεων:

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου στις 20.30
Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου στις 20.30
Τρίτη 24 Δεκεμβρίου στις 18.30
Η ώρα έναρξης θα τηρηθεί αυστηρά.

Η Είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κρατήσεις θέσεων θα γίνονται στο τηλέφωνο 2463053503.

Κατά τη διάρκεια των παραστάσεων θα συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διαρκείας για τους σκοπούς του Κοινωνικού Ιατρείου και του Καλού Σαμαρείτη.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.