Νέα Πρόταση Μηχανικών: Συνεχίζουμε με πίστη στους Μηχανικούς και στους Θεσμούς



Τα μέλη του συνδυασμού «ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ» στη συνάντηση που πραγματοποίησαν χθες (01-12-13), στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΤΕΕ/ΤΔΜ εξέλεξαν τρεις από τις επιτροπές του συνδυασμού και έκαναν μια πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Α) ΕΚΛΟΓΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Ζαχαριάδου Ελένη
Καλώτα Πετρούλα
Κουζιάκης Κωνσταντίνος
Τεντζογλίδου Μαρίνα
Τόκας Δημήτριος

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ
Αμαραντίδης Στυλιανός
Αθανασιάδης  Ιωάννης
Δισλής Βασίλειος
Κόκοτας Αθανάσιος
Πολυζάκης Απόστολος

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΕΕ/ΤΔΜ
Ματραπαζίδης Σωτήριος
Παπαγιαννάκης Μιχάλης
Παυλουδάκης Φραγκίσκος
Σανόπουλος Περικλής
Τζαγκαρίδου Αναστασία

Β) ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ του εκλογικού αποτελέσματος στο ΤΕΕ/ΤΔΜ

Στις 24/11/2013 διεξήχθη στο ΤΕΕ η εκλογική διαδικασία που κατέδειξε τον υπεύθυνο και δεοντολογικά υποδειγματικό αγώνα της «ΝΕΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ» για ανοιχτό ΤΕΕ προς όλους, δημοκρατικό στη νοοτροπία και την πρακτική του έχει ΑΠΟΔΟΧΗ. Οι συνάδελφοι που μας εμπιστεύτηκαν μπορούν να είναι σίγουροι ότι θα εξαντλήσουμε, στο μέτρο που μας αναλογεί και με τη δύναμη που μας έδωσαν, κάθε δυνατότητα υπεράσπισης των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των Μηχανικών και του ΤΕΕ/ΤΔΜ.

Είναι προφανές πως εν πολλοίς το εκλογικό αποτέλεσμα στο χώρο του ΤΕΕ/ΤΔΜ, προέρχεται από την επιτηδευμένη ταύτισή του με ένα πολιτικό κατεστημένο, που επιχείρησε προεκλογικά να επιβάλει με όλα τα μέσα.

Πιστεύουμε ότι οι προτιμήσεις των συναδέλφων, όπως εκφράστηκαν στις εκλογές, ανέδειξαν ζητήματα και προτεραιότητες που μας αφορούν όλους, χωρίς να αίρει τη βαθιά ανάγκη για συγκλίσεις, διάλογο και συνεργασία. Αυτό αποτελεί γεγονός που πρέπει να έχουν όλοι τη μεγαλοψυχία και την εντιμότητα να αναγνωρίσουν, πέρα από προεκλογικές ή μετεκλογικές θριαμβολογίες, άσκοπες κραυγές και ιδιοτελείς ρητορικές κορώνες, που δεν πρόκειται να ωφελήσουν κανένα.

Οι δράσεις, οι πρωτοβουλίες και οι παρεμβάσεις του ΤΕΕ/ΤΔΜ  στον παραγωγικό, τον κοινωνικό και τον ευρύτερο πολιτικό χώρο, η  ανάπτυξη δεσμών με τους θεσμικούς και δημοκρατικούς θεσμούς της Πατρίδας μας και τις εκφράσεις του Πολιτισμού μας σε όλα τα επίπεδα και ο συντονισμός μας με τις πραγματικές ανάγκες των μηχανικών και ιδιαίτερα των νέων, αποτελούν για τη «ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ» αδιαπραγμάτευτα προγραμματικά ζητήματα, τα οποία θεωρούμε πως αναβαθμίζουν και κρίνουν συνολικά την προσπάθεια μας, ως επιστημόνων, κοινωνικών και πολιτικών υποκειμένων και μελών ενός Τεχνικού Επιμελητηρίου.

Το ΤΕΕ/ΤΔΜ, σε μια συγκυρία μεγάλης και εντεινόμενης κρίσης, πρέπει να αποδείξει ότι  αποτελεί χώρο σύνθεσης απόψεων, ιδεών και πρωτοβουλιών, χώρο αγωνιστικών κινητοποιήσεων, για τα ζητήματα των μηχανικών και της τοπικής πραγματικότητας. Είναι καιρός να  αναδειχθεί ο καθοριστικός ρόλος των μηχανικών και του ΤΕΕ/ΤΔΜ, ως τεχνικού συμβούλου της Πολιτείας, πρωτίστως φυσικά της Περιφέρειάς μας.

Στην κατεύθυνση αυτή θα αναζητήσουμε, όπως είχαμε διακηρύξει, κοινούς δρόμους δράσης και αντίστασης με άλλες παρατάξεις, αλλά κυρίως με τους εκατοντάδες συναδέλφους που σήμερα αγωνιούν για το μέλλον, χωρίς να ξοδέψουμε ούτε μια ευκαιρία ενότητας.

Είμαστε μια παράταξη με ζωή λίγων μόλις μηνών και αποτελούμε, ήδη, μια μαζική συλλογικότητα ανθρώπων που είμαστε υπερήφανοι για τα πιστεύω μας, χωρίς να είμαστε, βέβαια, τόσο μικρόνοες, ώστε να θεωρούμε αξιόλογο και ενδιαφέρον μόνο ότι προέρχεται από το χώρο μας.

Η δική μας νοοτροπία οικοδομείται μέσα από τη συμμετοχή και τη σύνθεση. Δεν φοβόμαστε να καταγγείλουμε τα άδικα μέτρα και τις οριζόντιες επαχθείς  ρυθμίσεις στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, που διαρρηγνύουν σταθερά και αδιάκοπα την κοινωνική συνοχή και εξαντλούν τις αντοχές της ελληνικής Κοινωνίας. Έτσι περιγράφεται η βασική μας τακτική και στρατηγική  επιδίωξη.

Ευχαριστούμε όλους και ιδιαίτερα τους νέους συναδέλφους  της «ΝΕΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ» για τον αξιοπρεπή αγώνα και την συμβολή τους στις δύσκολες αυτές εκλογές, όπου απέδειξαν πως διαθέτουν βαθιά πίστη στις δημοκρατικές αξίες και αγωνίζονται με καθαρό μυαλό και συλλογική νοοτροπία για τα προβλήματα  των Μηχανικών και της Ελληνικής Κοινωνίας. Με θετικό τρόπο, θεωρούμε πως πρέπει να αναφερθούμε και σε όλους εκείνους τους συναδέλφους, που ανεξάρτητα από το ψηφοδέλτιο που συμμετείχαν, απέδειξαν με τη στάση τους πως το ΤΕΕ/ΤΔΜ είναι χώρος όπου επιβάλλεται να κυριαρχήσει η δημοκρατική αντίληψη.

Η πρόσκλησή μας, μετά τις εκλογές, είναι ανοιχτή προς όλους, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς και αποδεικνύει την εμμονή μας σε ένα αξιακό σύστημα που ευνοεί το διάλογο, τη δημιουργική αναζήτηση και την έντιμη και σθεναρή υποστήριξη όλων των θεμάτων που μπορούν να ενισχύουν την ενότητα και τη συνύπαρξή μας στο χώρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Ενός επιστημονικού επιμελητηρίου που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των Μηχανικών και των Ελλήνων Πολιτών. Αυτός ο στόχος  αποτελεί για τη «ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ» τη μόνη προοπτική του ΤΕΕ/ΤΔΜ και αυτήν θα υπηρετήσουμε με όλους τους τρόπους και με ανοικτό βλέμμα. Μέσα σε αυτές τις δύσκολες  το ΤΕΕ/ΤΔΜ έχει μόνο μία επιλογή: Να ανασυντάξει τις δυνάμεις του, να αγωνιστεί, να προχωρήσει. Εμείς στην προσπάθεια αυτή θα είμαστε παρόντες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.