Π. Κουκουλόπουλος: «Τώρα μπορούμε να σχεδιάσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας»



Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ της Π.Ε. Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος μετά την έγκριση του δανείου για την κατασκευή της νέας αντιρρυπαντικής μονάδας της ΔΕΗ έκανε την εξής δήλωση:

“Η οριστική έγκριση του ομολογιακού δανείου των 739 εκατ. ευρώ που θα χρησιμοποιηθεί απ΄ τη ΔΕΗ για την κατασκευή της νέας αντιρρυπαντικής Μονάδας «Πτολεμαΐδα V» είναι μια σημαντικότατη εξέλιξη με διττή σημασία, τόσο για τη χώρα όσο και για την περιοχή μας.

Για τη χώρα αποτελεί ξεκάθαρη ψήφο εμπιστοσύνης για τα όσα πέτυχε τα τελευταία χρόνια, χάρη στους κόπους και τις θυσίες του ελληνικού λαού, που έπιασαν τόπο.

Για την περιοχή μας, η υλοποίηση του έργου είναι η καλύτερη επιβράβευση του αγώνα που δώσαμε τα τελευταία 4 χρόνια, προκειμένου να το επανεντάξουμε, ανασύροντας το απ΄ τα αζήτητα, και  αποτελεί:
τη διασφάλιση πως θα παραμείνει το ενεργειακό κέντρο της χώρας τη μεγάλη ευκαιρία για την έξοδο από την ύφεση, καθώς η κατασκευή της Μονάδας και τα υπόλοιπα έργα που μέλλεται να γίνουν  στον τομέα της ενέργειας (π.χ. μετεγκαταστάσεις οικισμών), έρχονται να προστεθούν σε σημαντικά γεγονότα όπως είναι το ότι κρατήθηκαν όρθια το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ, οι θετικές εξελίξεις στη γούνα, η διαρκώς αυξανόμενη κινητικότητα στον πρωτογενή τομέα κ.α. τη σύγχρονη απάντηση τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος όσο και στην ήπια και μακροχρόνια εκμετάλλευση του λιγνίτη.

Πάνω απ΄ όλα, όμως, μας δίνει τη δυνατότητα και δημιουργεί τις καλύτερες προϋποθέσεις για να δούμε και να σχεδιάσουμε καλύτερα το μέλλον του τόπου μας.      

Απ΄ αυτή την προσπάθεια δεν πρέπει να λείψει ή να αποκλειστεί καμιά απ΄ τις δυνάμεις του τόπου μας, που διαθέτουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία γνώσης, εμπειρίας και ικανοτήτων και δικαιούνται να συμμετάσχουν σε ένα νέο ξεκίνημα για όλους μας”.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.