Δήμος Βοΐου: Η πρώτη κλαδαριά άναψε φέτος στη Θεσσαλονίκη – Παρουσίαση του εθίμου στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης



Η πρώτη κλαδαριά άναψε φέτος στη Μενεμένη της Θεσσαλονίκης, στην από κοινού εκδήλωση αναπαράστασης του εθίμου που διοργάνωσαν οι Δήμοι Βοΐου και Αμπελοκήπων- Μενεμένης.

Οι κλαδαριές, ένα από τα πιο παραδοσιακά έθιμα της Σιάτιστας και του Βοΐου, θα φωτίσουν και φέτος όλες τις γειτονιές της πόλης και ο Δήμος Βοΐου στην προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από διάφορες περιοχές αποφάσισε φέτος να παρουσιάσει το έθιμο σε έναν από τους μεγαλύτερους Δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.

Τις πρώτες κλαδαριές άναψαν οι Δήμαρχοι Παναγιώτα Ορφανίδου και Λάζαρος Κυρίζογλου, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι με τη συνοδεία τοπικών εδεσμάτων και κρασιού, προσφορά των επαγγελματιών της Σιάτιστας.

Την εκδήλωση παρακολούθησε αρκετός κόσμος, ετεροδημότες του Βοΐου που διαμένουν στη Θεσσαλονίκη, εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, ενώ ξεχωριστό τόνο έδωσαν η Λέσχη Γυναικών Σιάτιστας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελοκήπων «Κων/νος Παλαιολόγος», ενώ στη διοργάνωση συνέβαλε και ο σύλλογος αμπελουργών της Σιάτιστας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.