Εκπαιδευτική επίσκεψη των Τμημάτων Μηχανολογίας και Βιομηχανικού Σχεδιασμού σε επιχειρήσεις



Το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Βιομηχανικού Σχεδιασμού του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στις εγκαταστάσεις των εταιρειών ΑLUMIL και  KLEEMAN στη Βιομηχανική Περιοχή του Κιλκίς.

Η ALUMIL αποτελεί σήμερα έναν από τους μεγαλύτερους και περισσότερο προηγμένους τεχνολογικά, βιομηχανικούς Ομίλους στον τομέα της έρευνας, ανάπτυξης και παραγωγής προϊόντων διέλασης αλουμινίου στην Ευρώπη. Η ALUMIL παράγει και διαθέτει μέσω του δικτύου διανομής της συστήματα αλουμινίου για όλες τις γνωστές αρχιτεκτονικές εφαρμογές σχεδιασμένα, εξελιγμένα και δοκιμασμένα από το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρίας και πιστοποιημένα από τα εγκυρότερα Διεθνή Ινστιτούτα . Οι παραγωγικές εγκαταστάσεις του Ομίλου (13 υπερσύγχρονα και πλήρως αυτοματοποιημένα εργοστάσια παραγωγής προφίλ αλουμινίου και εξαρτημάτων και 2  νέα υπό κατασκευή) βρίσκονται στο Κιλκίς,  στις Σέρρες,  στην Κομοτηνή,  στην Ξάνθη,  στη Ρουμανία,  στη Βουλγαρία,  στη Σερβία, στη Βοσνία και στην Αλβανία,  σε ιδιόκτητα οικόπεδα 600.000 τ.μ. με ιδιόκτητες βιομηχανικές εγκαταστάσεις 220.000 τ.μ. και ετήσια παραγωγική δυναμικότητα άνω των 80.000 τόνων προφίλ.

Η KLEEMAN είναι μια ελληνική πολυεθνική εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στους τομείς της κατασκευής και της εμπορίας Ολοκληρωμένων Συστημάτων Ανελκυστήρων. Με έτος ίδρυσης το 1983, με την υποστήριξη και τεχνογνωσία της Γερμανικής KLEEMANN HUBTECHNIK GmbH και έδρα το Κιλκίς, η εταιρεία διαθέτει θυγατρικές και γραφεία πωλήσεων σε 10 γεωγραφικές περιοχές, καλύπτοντας περισσότερες από 90 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Η KLEEMANN κατατάσσεται μεταξύ των μεγαλυτέρων εταιρειών της παγκόσμιας αγοράς ανελκυστήρων, με εργοστάσια παραγωγής στην Ελλάδα, στην Κίνα και στη Σερβία. Κατασκευάζει περισσότερα από 10.500 νέα συστήματα ανελκυστήρων κάθε χρόνο, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 2% του συνόλου των νέων ανελκυστήρων, παγκοσμίως.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος  Μηχανολόγων Μηχανικών και Βιομηχανικού Σχεδιασμού κ. Μαρόπουλος και οι συνοδοί καθηγητές κ. Παπανικολάου, κ. Βουλγαράκη και κ. Κουντουράς  με χαρά διαπίστωσαν ότι 25 από τους συνολικά 80 εργαζομένους στο συγκεκριμένο εργοστάσιο είναι πτυχιούχοι των τμημάτων Μηχανολογίας, Βιομηχ. Σχεδιασμού και Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας, απόδειξη του σημαντικού έργου που επιτελείται στο Ίδρυμα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.