Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας: Ένα μουσικό αντίο στο 2013



Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας αποχαιρετά το 2013 με σειρά εκδηλώσεων και δράσεων που θα πραγματοποιήσει στη Σιάτιστα και στη Θεσσαλονίκη. Πιο συγκεκριμένα:

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013: Συμμετοχή ομάδας μαθητών της Β΄ Λυκείου στον Διαγωνισμό Εργαστηρίων Φυσικής-Χημείας-Βιολογίας στο 3ο Λύκειο Κοζάνης, ώρα 9.00 π.μ.
Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013: Συναυλία των μαθητών της Γ΄ Λυκείου στο ξενοδοχείο «Αρχοντικό», ώρα 11.00.
Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013: Συναυλία των Μουσικών Συνόλων στο Κουκουλίδειο Πνευματικό Κέντρο Σιάτιστας, ώρα 19.30
Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013: Συναυλία επιλογής Μουσικών Συνόλων στο χώρο υποδοχής του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, ώρα 12.00μ.

Το 2013 ήταν αναμφισβήτητα μία χρονιά σταθμός για το θεσμό των Μουσικών Σχολείων, ο οποίος συμπλήρωσε 25 χρόνια από την ίδρυσή του. Παράλληλα για πρώτη χρονιά τα Μουσικά Σχολεία εντάχθηκαν σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ με τίτλο «Αναβάθμιση Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων», το οποίο θα ισχύσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015 και προβλέπει μεταξύ άλλων συνεχόμενες προσλήψεις και επιμορφώσεις καθηγητών μουσικών ειδικοτήτων, προμήθεια εξοπλισμού για αξιολόγηση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στα μουσικά μαθήματα και άλλες ποικίλες δράσεις. Η ένταξη στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ ήταν ένα ιδιαίτερα δύσκολο εγχείρημα για το οποίο χρειάστηκε αρκετός χρόνος και δυστυχώς πολύ γραφειοκρατία. Ωστόσο επετεύχθη.   
        
Στην πρώτη συνάντηση της νεοσύστατης Καλλιτεχνικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013 παραβρέθηκαν υψηλά ιστάμενα πρόσωπα του Υπουργείου Παιδείας με τα οποία συζητήθηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις για την επίλυση ζητημάτων που αφορούν στα Μουσικά Σχολεία.
        
Ως εκ τούτου, μία νέα εποχή φαίνεται να ξημερώνει για τα Μουσικά Σχολεία τα οποία σε καμία περίπτωση το Υπουργείο Παιδείας δε σκοπεύει να υποβαθμίσει ή να καταργήσει. Το έργο των Μουσικών Σχολείων αξιολογήθηκε τον προηγούμενο Ιούνιο μέσα από τις εκθέσεις πεπραγμένων σχ. έτους 2012-13, που εκκλήθησαν οι Διευθυντές τους να καταθέσουν στο Υπουργείο Παιδείας. Ο θεσμός στάθηκε όρθιος διότι αναμφισβήτητα όλα τα Μουσικά Σχολεία προσφέρουν τα μέγιστα στη δημόσια εκπαίδευση με το πολυδιάστατο εκπαιδευτικό και πολιτιστικό έργο τους, γεγονός που κανένας Υπουργός Παιδείας δε θα μπορούσε με τίποτα να παρακάμψει και να αμφισβητήσει.
        
Ας τελειώσει, λοιπόν, εδώ το ζήτημα περί απαξίωσης και κλεισίματος των Μουσικών Σχολείων. Ο θεσμός είναι όρθιος και ανθηρός παρά τα όποια προβλήματα. Είναι αναμφισβήτητα αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής δομής μίας χώρας που περνά ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές και πρέπει με κάθε τρόπο να επιβιώσει. Σημαντικό είναι πάνω από όλα να διασφαλιστεί το κύρος και η αξιοπιστία του θεσμού με γόνιμο τρόπο και όχι με κινδυνολογίες περί κατάργησής του.
        
Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας αποτελεί ένα από τα πιο δυναμικά μουσικά σχολεία του θεσμού με ιδιαίτερα πλούσια δράση, στόχους και οράματα. Ενόψει των εορτών, περιμένει το φιλόμουσο κοινό να το στηρίξει στις εκδηλώσεις του και υπόσχεται ποικίλες και πολύπλευρες δράσεις.

Η Δ/ντρια
Δρ Μαρία Ντούρου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.