Τα πρώτα χιόνια στη Δυτική Μακεδονία – Έρχεται τσουχτερό κρύο!



Από τον Πρωινό Λόγο

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ τα ορεινά χωριά της περιοχής έχουν ήδη ντυθεί στα λευκά. Το πρώτο μικρό «κύμα» κακοκαιρίας κάνει ήδη αισθητή την παρουσία του στην περιοχή, ενώ για σήμερα Τρίτη αναμένεται οι χιονοπτώσεις να ενταθούν και να πέσουν (μαζί με χιονόνερο), περισσότερο, σε περιοχές βόρεια της Περιφέρειας (Φλώρινα, ορεινά Πτολεμαΐδας κ.λπ). Ωστόσο ήδη το πρώτο χιόνι του χειμώνα έχει ντύσει στα λευκά τα χιονοδρομικά της Δυτικής Μακεδονίας.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον «Π.Λ.» ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Πρόδρομος Ασλανίδης: «Από το βράδυ και μετά (σ.σ. βράδυ Δευτέρας), αναμένονται βοριάδες, οπότε και θα χιονίσει στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας. Ωστόσο, πρόκειται για λίγες χιονοπτώσεις, μιας και το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού για το διάστημα αυτό θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας». Όπως τόνισε ο ίδιος, η θερμοκρασία θα πέφτει σταδιακά μέχρι και την Παρασκευή, ενώ ο υδράργυρος θα φτάσει μέχρι και 5 βαθμούς υπό το μηδέν! Οι ασθενείς χιονοπτώσεις που θα πέσουν στα πεδινά της ευρύτερης περιοχής και ίσως σε ορεινά χωριά, πάντως, θα έχουν μικρή διάρκεια και ένταση.

Ετοιμάζουν τις πίστες στα χιονοδρομικά κέντρα!

Το πρώτο χιόνι του φετινού χειμώνα έπεσε και ήταν… αρκετό για να καλύψει τα πάντα και μάλιστα για τα… καλά στο πανέμορφο Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας Γρεβενών! Στις 9.00 χθες το πρωί στη Βασιλίτσα Γρεβενών χιόνιζε έντονα, με αποτέλεσμα, πέρα από το κατάλευκο τοπίο, η ορατότητα να είναι αρκετά περιορισμένη. Παρόμοιες οι καιρικές συνθήκες στο Καιμάκτσαλάν. Στη θέση Σαραντόβρυση, το τοπίο είχε ήδη γίνει λευκό με την ορατότητα να είναι επίσης περιορισμένη. Στη Σαμαρίνα Γρεβενών, τα πρώτα χιόνια έπεσαν επίσης στις στέγες των σπιτιών και τα δέντρα, τα οποία έγιναν λευκά. Στα λευκά και τα ορεινά του Γράμμου στην Καστοριά.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.