Το ενδιαφέρον απέσπασε το σεμινάριο με θέμα: «Εισαγωγή στα εργαλεία είσπραξης επισφαλών απαιτήσεων»



Το ενδιαφέρον και την προσοχή των συμμετεχόντων απέσπασε το σεμινάριο με θέμα: «Εισαγωγή στα εργαλεία είσπραξης επισφαλών απαιτήσεων (Βερεσέδια)», που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή μελών στο Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Π.Ε. Κοζάνης την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 18:00.

Ο Εισηγητής  του σεμιναρίου κ. Ευάγγελος Α. Γιομπλάκης Μ.Β.Α. Σύμβουλος Επιχειρήσεων, υπερβαίνοντας κατά  πολύ τον προκαθορισμένο χρόνο των 90 λεπτών του σεμιναρίου, ανέλυσε   σε 2,5 περίπου ώρες με σύνθημα «θέλει τρόπο, όχι κόπο», αναφερόμενος σε βασικές μεθόδους της επιστήμης του σύγχρονου Marketing & Management, «πώς είναι εφικτή η δραστική μείωση των ανείσπρακτων υπολοίπων πελατών επιχειρήσεων, μέσω της κατανόησης των μηχανισμών άρνησης και εξοικείωσης με όλα τα διαπραγματευτικά μέσα «πίεσης»».

Το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων για τη δομημένη προσέγγιση του εισηγητή στο θέμα που είθισται οι περισσότεροι επιχειρηματίες, έμποροι, βιοτέχνες και ελεύθεροι επαγγελματίες να χειρίζονται εμπειρικά, προκάλεσε εποικοδομητικό διάλογο, με αποτέλεσμα το σεμινάριο και η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου για την υλοποίησή του να σχολιαστεί θετικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για αναλυτικότερη επαναπραγματοποίησή του, με πρόγραμμα συνολικής διάρκειας 6 ωρών, ώστε με «βιωματικό τρόπο» να «εκπαιδευτούν» τα μέλη του Επιμελητηρίου, που θα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους να συμμετέχουν σε «κλειστά τμήματα» 30-35 ατόμων, στις εξής εκπαιδευτικές ενότητες:

-Ψύχραιμη αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του  επιχειρηματία- της επιχείρησης να «εισπράττει»,
-Διατήρηση καλών σχέσεων με πελάτες- οφειλέτες,
-Τακτικές προσέγγισης εισπράξεων,
-Χειρισμός δικαιολογιών, προφάσεων ή αντιρρήσεων,
-Οργάνωση χαρτοφυλακίου «βερεσέδων»,
-Τα Νομικά όρια των επιχειρήσεων και η προσφυγή σε υπηρεσίες τρίτων,
-Προοδευτική μείωση κύκλου επανεμφάνισης οφειλών,
– Ομαδικές ασκήσεις- πρακτική τεχνικών.

Κατόπιν της επιτυχίας του σεμιναρίου, το Επιμελητήριο Π.Ε. Κοζάνης καλεί τα μέλη του που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το νέο σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με απόφαση της Δ.Ε., τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013 και από ώρα 16:00 έως 22:00, εφόσον δημιουργηθεί τμήμα τουλάχιστον 30 ατόμων, να επικοινωνήσουν έως την Παρασκευή 22/11/2013 με το Επιμελητήριο για την υποβολή σχετικής αίτησης. ( τηλ. 24610 41693).

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.