Το Σύνολο Κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης στην 2η Πανελλήνια Συνάντηση Μαθητικών Ορχηστρών Κιθάρας



Το Σύνολο Κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης στην 2η Πανελλήνια Συνάντηση Μαθητικών Ορχηστρών Κιθάρας και Κιθαριστικών Συνόλων στη Λάρισα.
    
Το Σύνολο Κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης συμμετέχει και φέτος στην 2η Πανελλήνια Συνάντηση Μαθητικών Ορχηστρών Κιθάρας και Κιθαριστικών Συνόλων, που πραγματοποιείται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, στις 23 και 24 Νοεμβρίου (Σάββατο ώρα 6:00 μ.μ. και Κυριακή ώρα 11:00 π.μ.).  Διοργανωτής είναι το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, ενώ την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει η Νάνση Χατζή, καθηγήτρια του Δ.Ω.Λ. Η συνάντηση εντάσσεται στην προσπάθεια δημιουργίας ενός ετήσιου κύκλου συναυλιών των συνόλων που παίρνουν μέρος στις συνεργαζόμενες πόλεις και ως στόχο έχει να φέρει σε επαφή νέους κιθαρίστες που απολαμβάνουν την ομαδική καλλιτεχνική δημιουργία.
    
Λίγα λόγια για το Σύνολο Κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης:
    
Ο Φρειδερίκος Σοπέν άφησε πίσω του τούτο το λόγο: «τίποτα δεν είναι ωραιότερο από μια κιθάρα, εκτός ίσως αν εξαιρέσουμε τις δύο», Προσθέτοντας άλλες δώδεκα, δημιουργήθηκε το Σύνολο Κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης τον Δεκέμβριο του 2011, με πρωτοβουλία του καλλιτεχνικού Διευθυντή του ωδείου, κ.Γ.Τζούκα.  Αποτελείται από μαθητές την Κατωτέρας και Μέσης τάξης της κιθάρας του ωδείου (τάξεις κιθάρας Ελένης Τσιλιπάκου και .Γιώργου Γεωργούλα). Το σύνολο κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης εμφανίστηκε στις Συναντήσεις Κιθαριστικών Συνόλων, που διοργάνωσε το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης (Μάρτιος 2012, Μάρτιος 2013), στην 2η και 3η Πανελλήνια Συνάντηση Ορχηστρών Κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας (Μάρτιος 2012, Μάρτιος 2013) και στην 1η Συνάντηση Ορχηστρών Κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας (Νοέμβριος 2012). Το ρεπερτόριο του συνόλου απαρτίζεται από κομμάτια σύγχρονων Ελλήνων συνθετών, διασκευές και πρωτότυπα έργα του αμιγώς κιθαριστικού ρεπερτορίου, καθώς και διασκευές rock, jazz και κινηματογραφικών θεμάτων.  Διδασκαλία-διεύθυνση συνόλου: Τσιλιπάκου Ελένη.

Το σύνολο αποτελούν οι:
Γελαδάρη Ανδρονίκη, Γιακισικλή Χριστίνα, Κιόρτσης Βασίλης, Κουκουμπέσης Γιώργος, Παπαδοπούλου Αλεξάνδρα, Παπανδρέα Ιωάννα, Παππά Μαρία, Πυθαρά Αγνή, Σιώμου Νένα, Τασινός Μιχάλης, Χανιώτη Βασιλική, Χρηματόπουλος Γρηγόρης.
Συμπράτουν στο μουσικό μας ταξίδι οι: Ελένη Χατζημουρατίδου, βιολί, και Βάσω Βακουφτσή, καχόν

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.