Ποιο ντέρμπι; Ο Ολυμπιακός διέλυσε τον ΠΑΟΚ



Με πρωταγωνιστή τον Κάμπελ (2 ασίστ,1 γκολ) ο Ολυμπιακός έδειξε πως είναι το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο διαλύοντας τον ΠΑΟΚ με 4-0 στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”. Μήτρογλου, Σαβιόλα και Φουστέρ τα άλλα γκολ, ενώ ο Ισπανός είχε και δοκάρι. Εικόνα διάλυσης από τον “δικέφαλο” στο δεύτερο ημίχρονο. Στο +6 πλέον οι “ερυθρόλευκοι”.

Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ο Μίτσελ διάβασε την αδυναμία του Στοχ να καλύψει τον Λίνο και δημιούργησε πολλά προβλήματα με τον Κάμπελ στην αριστερή πλευρά του ΠΑΟΚ.

Η πρώτη απειλή για την εστία του Χακόμπο σημειώθηκε στο 20ο λεπτό με τον Μήτρογλου από εξαιρετική θέση να σημαδεύει τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ. Στο 24΄ο Κάμπελ άνοιξε την άμυνα των φιλοξενούμενων αλλά το σουτ του Χολέμπας, μπλόκαρε ο Χακόμπο.

Τρίτη και φαρμακερή για τον Ολυμπιακό που πήρε προβάδισμα στο 36΄όταν από την σέντρα του Κάμπελ ο Μήτρογλου έφυγε στην πλάτη του Κατσουράνη και με προβολή στην κίνηση πανηγύρισε το 14ο του γκολ στο πρωτάθλημα.

Με εξαίρεση το κενό στα αριστερά, ο ΠΑΟΚ αμύνθηκε καλά έχοντας και τον Λάζαρ σε καλή μέρα, αλλά επιθετικά δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός. Είναι χαρακτηριστικό πως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο χωρίς τελική προσπάθεια.

Ο Στέφενς έβγαλε τον Στοχ στο ημίχρονο, περνώντας στη θέση του τον Ολίσε και ο ΠΑΟΚ απέκτησε καλύτερη ισορροπία. Μάλιστα, απείλησε για πρώτη φορά με τον Αθανασιάδη στο 58΄. Ωστόσο ο Κάμπελ ήταν ασταμάτητος και δύο λεπτά αργότερα πέρασε ανάμεσα από Λίνο και Ολίσε και αφού το σουτ που επιχείρησε κόντραρε, έδωσε έτοιμο γκολ για τον Σαβιόλα με τον Αργεντίνο να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Στη συνέχεια ο Στέφενς ρίσκαρε ανεβάζοντας μέτρα στο γήπεδο την ομάδα του και όπως είναι λογικό άφησε χώρους στον Ολυμπιακό. Οι “ερυθρόλευκοι” έφτασαν στο 3-0 στο 74΄ όταν από το κόρνερ του Χολέμπας ο Φουστέρ νίκησε στον αέρα τον Νίνη και στη συνέχεια τον Χακόμπο.

Οι Πειραιώτες, όμως, δεν είχαν διάθεση να σταματήσουν. Ο κορυφαίος του αγώνα Κάμπελ εκμεταλλεύτηκε ακόμα ένα λάθος στην άμυνα του ΠΑΟΚ και από πάσα του Ρομπέρτο κι ενώ ήταν πεσμένος έγραψε το 4-0 στο 81΄. Ένα λεπτό αργότερα από την πάσα του Χολέμπας ο Φουστέρ τράνταξε το δεξί δοκάρι του Χακόμπο, συμπληρώνοντας έτσι την εικόνα διάλυσης του “δικεφάλου” στο δεύτερο ημίχρονο και ειδικά μετά το δεύτερο γκολ.

Με αυτή τη νίκη ο Ολυμπιακός απέκτησε διαφορά έξι βαθμών από τον ΠΑΟΚ, μα κυρίως πέτυχε ένα σημαντικό πλήγμα στη ψυχολογία του κύριου αντιπάλου του για τον τίτλο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Χολέμπας, Μανωλάς, Σιόβας, Μανιάτης (78’ Μασάντο), Σάμαρης, Κάμπελ, Φουστέρ, Σαβιόλα (64’ Ντομίνγκεζ), Μήτρογλου (77’ Μπονγκ).

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Σκόνδρας, Λίνο, Κατσουράνης, Κατσικάς, Λάζαρ (70’ Νίνης), Τζιόλης, Λούκας, Στοχ (46’ Ολίσε), Σαλπιγγίδης (63’ Βούκιτς), Αθανασιάδης.

newsit.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.