Κοζάνη: «Κύμα» καταλήψεων σε Γυμνάσια και Λύκεια



Με καταλήψεις απαντούν οι μαθητές των σχολείων της Κοζάνης αλλά και της ευρύτερης περιοχής στα κενά και τις ελλείψεις σε καθηγητές που υπάρχουν ακόμη και σήμερα, ζητώντας να λυθούν τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι σχολικές τους μονάδες. Έτσι παρουσιάστηκε τις τελευταίες ημέρες ένα νέο «κύμα» καταλήψεων» σε γυμνάσια και λύκεια.

Η καταλήψεις ξεκίνησαν στις αρχές της εβδομάδας από τρία γενικά λύκεια της πόλης, ενώ στο «χορό» των κινητοποιήσεων μπήκαν και τα γυμνάσια. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Πρωινού Λόγου» και τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, υπό κατάληψη παρέμεναν μέχρι και χθες τα σχολεία:

– 2ο, 3ο και 4ο ΓΕΛ Κοζάνης (το 4ο ΓΕΛ έχει ενημερώσει ότι σήμερα θα έληγε η κατάληψη και τα μαθήματα θα ξεκινούσαν κανονικά)

– 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Κοζάνης (τελούν υπό κατάληψη από την Τρίτη)

– Γυμνάσιο Ποντοκώμης (τελεί υπό κατάληψη από την Τετάρτη)

– Γυμνάσιο Κρόκου (τελεί υπό κατάληψη από την Τετάρτη)

– 3ο και 4ο Γυμνάσιο Κοζάνης (τελούσαν χθες υπό κατάληψη).

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Πρωινού Λόγου» σε ό,τι αφορά το 3ο Γυμνάσιο Κοζάνης, ο διευθυντής του σχολείου αφού συζήτησε με τους μαθητές για τα προβλήματα που δημιουργούνται με την κατάληψη και με το σκεπτικό ότι κινδυνεύει η ασφάλειά τους τις βραδινές ώρες μέσα στο σχολείο, ενημέρωσε σχετικά την αστυνομία. Για το θέμα έχει ενημερωθεί, όπως ορίζει ο νόμος, ο Εισαγγελέας. Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που καλείται να επέμβει η αστυνομία προκειμένου να λυθεί κατάληψη σε σχολείο της Κοζάνης, αλλά και της Πτολεμαΐδας.

Να σημειωθεί πως οι μαθητές των σχολείων που τελούν υπό κατάλληψη διαμαρτύρονται για έλλειψη καθηγητών, έλλειψη σταθερού προγράμματος μαθημάτων, έλλειψη σε ειδικότητες, φύλακες αλλά και εργαστήρια.

Πηγή: Πρωινός Λόγος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.