ΕΒΕ Κοζάνης: Ενημέρωση για την έκθεση στην Ελβετία «Σαλόνι Γαστρονομίας Gouts et Terrois»



Το Εμπορικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Π.Ε. Κοζάνης ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη του κλάδου τροφίμων και ποτών που κατά κύριο έχουν εξωστρεφή προσανατολισμό ότι η  έκθεση «Σαλόνι Γαστρονομίας Gouts et Terrois», που θα λάβει χώρα στην πόλη   Bulle (κοντά  στην Βέρνη) της Ελβετίας (www.gouts-et-terroirs.ch), ξεκινάει στις 27 Νοεμβρίου και τελειώνει στη 1 Δεκεμβρίου.
 
Έχει εμπορικό χαρακτήρα αλλά κυρίως δίνει την δυνατότητα στους εκθέτες να πουλήσουν λιανικά τα προϊόντα τους.

Τιμώμενη χώρα για το 2013 είναι η  Ελλάδα, ήτοι οι εκθέτες θα είναι μόνο έλληνες σε μια προσπάθεια να γίνουν γνωστά ελληνικά τρόφιμα και ποτά στους Ελβετούς.
 
Συντονιστές του Ελληνικού περιπτέρου ορίστηκαν ο κύριος Ηλίας  Μαργώνης  και ο κύριος Φώτης Σταλίκας, έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται τοπικά στον γαστρονομικό κλάδο.    
 
Η διοργανώτρια εταιρία ζήτησε από τους συντονιστές του Ελληνικού περιπτέρου,

Να παρευρεθούν Έλληνες παραγωγοί με τα προϊόντα τους .
Να προβληθούν θέματα τουρισμού και παράδοσης.
Να προωθηθεί η  Ελληνική  Γαστρονομία.

Το 2012 την έκθεση επισκέφθηκαν 45.000 άτομα. Οι επισκέπτες δοκιμάζουν προϊόντα, γεύονται τις σπεσιαλιτέ των chef και αγοράζουν λιανικά τα εκτιθέμενα προϊόντα.

Το περίπτερο που παραχωρήθηκε για την Ελλάδα είναι 250 m² και χωρίζεται σε δυο ενότητες.
 
Η πρώτη ενότητα περιλαμβάνει  το εμπορικό κομμάτι, το οποίο  εκπροσωπείται από τον κ. Ηλία Μαργώνη, ιδιοκτήτη της εισαγωγικής εταιρίας τροφίμων  Swiss Agora. Το κόστος κατασκευής του περιπτέρου θα καλυφθεί από την Swiss Agora, καθώς επίσης και από τους συμμετέχοντες Έλληνες εκθέτες.
 
Σε κάθε παραγωγό-εκθέτη  θα διατεθεί  ένας πάγκος προβολής και γευσιγνωσίας  των προϊόντων του (1,5m x 0,50μ.) με εσωτερικά ράφια  καθώς και  αποθηκευτικός χώρος για τα προϊόντα.

Ο κάθε εκθέτης θα έχει την δυνατότητα:

– να πουλήσει τα προϊόντα του σε λιανική τιμή κατά την διάρκεια της έκθεσης.
– να συνεργαστεί, μετά την έκθεση, με την Swiss Agora και να προωθηθούν τα προϊόντα του στην Ελβετική αγορά.
 
Η  λιανική πώληση των προϊόντων όλων των παραγωγών θα γίνεται σε ξεχωριστό stand, το οποίο θα διαχειρίζεται η Swiss Agora και θα βρίσκεται στον ίδιο χώρο με τους παραγωγούς-εκθέτες.
 
Από τα έσοδα των  προϊόντων, που θα  πουληθούν κατά τη διάρκεια της έκθεσης, ο κάθε παραγωγός θα εισπράξει μετρητοίς στο τέλος της έκθεσης, το κόστος χρέωσης προς τη Swiss Agora.

Για όσα προϊόντα δεν πουληθούν και επιθυμεί ο παραγωγός συνεργασία και προώθηση των προϊόντων του στην Ελβετία θα υπάρξει περεταίρω συμφωνία  απευθείας με τον κ. Μαργώνη στο τηλέφωνο 0041 788 758 270 ή στο email: emargo@swissagora.ch / info@swissagora.ch .

Τέλος, όσοι παραγωγοί θέλουν να επιστρέψουν τα προϊόντα   που δεν πουληθήκαν στην Ελλάδα θα αναλάβουν  οι ίδιοι τα έξοδα επιστροφής.
 
Τα προϊόντα του κάθε παραγωγού θα παραδοθούν σε παλέτα στην μεταφορική εταιρεία του κ. Βεϊνόγλου. Η παράδοση των προϊόντων στη μεταφορική εταιρεία και  το κόστος του τελωνείου στην Ελλάδα βαρύνει τον κάθε παραγωγό.

Τη διευθέτηση της μεταφοράς, τον εκτελωνισμό και τους δασμούς στην Ελβετία, θα  αναλάβει η εταιρεία Swiss Agora.
 
Η δεύτερη ενότητα περιλαμβάνει το εστιατόριο Le Lyrique του κ. Φώτη Σταλίκα με καλεσμένο τον chef Βασίλη Ζαχαράκη, ο οποίος θα μαγειρεύει Ελληνικές παραδοσιακές συνταγές.
 
Η συμμετοχή του κάθε παραγωγού-εκθέτη θα είναι 2.000 € (κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό με την επιβεβαίωση της συμμετοχής).

Όσες επιχειρήσεις – μέλη επιθυμούν να συμμετέχουν στην έκθεση θα πρέπει να  επικοινωνήσουν άμεσα με τη Δ/νση του Επιμελητηρίου στο τηλ. 24610 41693 ή τη Swiss Agora στο παραπάνω τηλέφωνο ή με τον κατασκευαστή του ελληνικού περιπτέρου κ. Δημ. Σαπουνίδη στο τηλ. 6944612670.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση συμμετοχής τα εμπορεύματα θα πρέπει να αποσταλούν στο τελωνείο Θεσ/νικης το αργότερο ως τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.