Το ΕΒΕ Κοζάνης ζητά την ένταξη και των επιχειρήσεων στο «Επίδομα κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης»



Με επιστολή του στον Υπουργό Οικονομικών το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Π.Ε Κοζάνης ζητά την ένταξη και της επαγγελματικής στέγης και συνεπώς των επιχειρήσεων στο «Επίδομα κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης».

Συγκεκριμένα, η επιστολή  του Επιμελητηρίου έχει ως εξής:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Η εξαίρεση της επαγγελματικής στέγης και συνεπώς των επιχειρήσεων από το «Επίδομα κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης» για το χειμώνα 2013 -2014 και ιδιαίτερα σε μια περιοχή όπως της Π.Ε. Κοζάνης που αντιμετωπίζει βαρείς και μακρούς χειμώνες, πιστεύουμε ότι κυριολεκτικά  αποτελεί «αναλγησία» της Πολιτείας απέναντι στην πολλαπλά πληττόμενη επιχειρηματικότητα.

Το κόστος προμήθειας του απαραίτητου αυτού καυσίμου για τη θέρμανση των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα  όταν το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της πλειοψηφίας αυτών είναι η έλλειψη ρευστότητας, είναι βέβαιο ότι θα τις «λυγίσει», αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τα λειτουργικά τους έξοδα και ταυτόχρονα καθιστώντας αυτές λιγότερο ανταγωνιστικές έναντι ομοειδών επιχειρήσεων άλλων περιοχών και δη της νοτίου Ελλάδας, όπου οι κλιματολογικές συνθήκες ακόμη και το χειμώνα είναι κατά πολύ ευνοϊκότερες από της Περιφερειακής Ενότητα Κοζάνης  και της ευρύτερης περιοχής της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Πιστεύουμε ότι στη «λογική» της εν λόγω επιδότησης, που ήδη ξεκίνησε για νοικοκυριά και φυσικά πρόσωπα, άμεσα θα πρέπει με απόφασή σας να συμπεριληφθεί και  όχι να εξαιρεθεί   η επαγγελματική στέγη, τουλάχιστον ως εμβαδού 200 τ.μ.,  ώστε και να αυξηθεί η κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης προς όφελος εκτός άλλων και των δημοσίων Ταμείων, αλλά και να ωφεληθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που αγωνίζονται σήμερα για να επιβιώσουν και να μην οδηγηθούν σε παύση, με τα όποια δυσμενή αποτελέσματα αυτή επιφέρει στην απασχόληση, στην ψυχολογία, στα δημόσια έσοδα, κ.α.

Παρακαλούμε για τη δική σας άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας  με την προώθηση ενεργειών για την υπαγωγή της επαγγελματικής στέγης με ευνοϊκούς όρους στους δικαιούχους της επιδότησης.

Ο Πρόεδρος

Του Επιμελητηρίου Κοζάνης

Κων/νος Κυριακίδης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.