Επενδυτές αναζητά ο δήμος Κοζάνης για τη μίσθωση προνομιακών ακινήτων



Επενδυτές αναζητά ο Δήμος Κοζάνης για τη μίσθωση ακινήτων που ανήκουν στην ιδιοκτησία του και βρίσκονται σε προνομιακές θέσεις, κοντά στην Εγνατία Οδό αλλά και στον αγωγό τηλεθέρμανσης

Σε ό,τι αφορά τα ακίνητα πλησίον της Εγνατίας και των κόμβων της, αυτά μπορούν να “φιλοξενήσουν” χρήσεις που είτε σχετίζονται με αστικές δραστηριότητες (καθώς οι αποστάσεις από την πόλη της Κοζάνης είναι πολύ μικρές), είτε αφορούν τη βιοτεχνική και την βιομηχανική δραστηριότητα, είτε είναι ανάλογες με τις υπηρεσίες που προσφέρει ένας σταθμός εξυπηρέτησης αυτοκινήτων (εστίασης, φιλοξενίας, διαμονής, καυσίμων κλπ.).

Εξάλλου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα ακίνητα που είναι κοντά στον αγωγό τηλεθέρμανσης προσφέρουν δυνατότητες αξιοποίησης της θερμικής ενέργειας για θερμοκηπιακές δραστηριότητες.

Οι παραπάνω ιδιοκτησίες μαζί με όλα τα ακίνητα του Δήμου Κοζάνης (που περιλαμβάνουν ακόμη και πλατείες, κοινόχρηστους χώρους και σχολεία), καταγράφηκαν ψηφιακά από το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας σε ένα “εργαλείο” που αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά τις προσπάθειες της τοπικής αυτοδιοίκησης να προσελκύσει επενδύσεις και αναπτυξιακές δράσεις. Κατά την σχετική παρουσίαση, ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, επισήμανε ότι στο πλαίσιο της μελέτης αυτής, καταγράφηκαν και αρχειοθετήθηκαν σε σύστημα GIS πάνω από δύο χιλιάδες ακίνητα ενώ εκπονήθηκαν, παράλληλα, σενάρια αξιοποίησης κάποιων από αυτά.

“Πριν από 15 μήνες κάναμε μια προγραμματική σύμβαση με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και η σχετική μελέτη παρουσιάστηκε σήμερα, δίνοντας στον Δήμο Κοζάνης, ένα πολύτιμο εργαλείο για την διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του” είπε ο δήμαρχος και υπογράμμισε: “αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι δεν πουλάμε περιουσία. Μας ενδιαφέρει να μισθώσουμε ακίνητα για να προσελκύσουμε επενδύσεις σε σημεία υψηλού επενδυτικού ενδιαφέροντος”.

Διευκρίνισε χαρακτηριστικά ότι τον Δήμο Κοζάνης διασχίζουν πενήντα χιλιόμετρα της Εγνατίας Οδού ενώ υπάρχουν τρεις κόμβοι του οδικού άξονα, ο μεγάλος κάθετος άξονας που πηγαίνει προς Φλώρινα, Νίκη και ΠΓΔΜ αλλά και ο άξονας με κατεύθυνση την Αλβανία. Επόμενο βήμα, κατά τον κ. Μαλούτα, από την πλευρά του Δήμου, θα είναι μια ανοιχτή πρόσκληση προς οιονδήποτε ενδιαφέρεται να μισθώσει κάποιο ακίνητο. “Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο ακίνητης περιουσίας του Δήμου που με τη χρήση του νέου “ψηφιακού εργαλείου” θα τους καθοδηγεί κατάλληλα με τελική επιδίωξη τη σύναψη συνεργασιών” προσθέτει.

Ο ΧΡΟΝΟΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.