Μισθώνουν καταστήματα χωρίς ενοίκιο αλλά με ποσοστό επί του… τζίρου!



Με τις τιμές των ενοικίων να πέφτουν κατακόρυφα οι ιδιοκτήτες ακινήτων στρέφονται σε εναλλακτικές λύσεις.

Το τελευταίο διάστημα έχουν αρχίσει να πολλαπλασιάζονται οι περιπτώσεις καταστημάτων που μισθωθήκαν χωρίς την υποχρέωση καταβολής ενοικίου από την πλευρά του καταστηματάρχη, αλλά με συμφωνία των δύο πλευρών για καταβολή ενός μέρους του τζίρου στον ιδιοκτήτη.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας , τα έσοδα επιμερίζονται μεταξύ των δύο πλευρών, όπως ακριβώς συμβαίνει στις εμπορικές ενοικιάσεις χώρων στα εμπορικά κέντρα. Κατά κανόνα, οι σχετικές συμφωνίες προβλέπουν την καταβολή ενός ποσοστού της τάξεως του 5% -10% από τα μηνιαία έσοδα του καταστήματος.

Τέτοιου είδους συμφωνίες, σύμφωνα με το δημοσίευμα καταγράφονται πλέον και από μεγάλες αλυσίδες, όπως η Jumbo και η H&M, oι οποίες μίσθωσαν ακίνητα τους τελευταίους μήνες, χωρίς καθόλου ενοίκιο, αλλά με ποσοστό επί ου τζίρου.

Σε περιοχές με χαμηλή ζήτηση, όπως π.χ. το κέντρο της Αθήνας (παράπλευρες οδοί), πολλοί ιδιοκτήτες παραχωρούν το ακίνητό τους χωρίς ενοίκιο και χωρίς ποσοστό επί του τζίρου, αρκεί ο καταστηματάρχης να συντηρεί το ακίνητο, να επισκευάζει τυχόν φθορές και φυσικά να αποπληρώνει όλα τα έξοδα.

newsbomb.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.